Memru alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. İşin Olsa ekibi olarak devamlı bir şekild memur alımı ilanlarını takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. 13 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Nükleer Düzenleme Kurumu resmi Gazete'de ilan yayımladı. Bu kapsamda 15 kişilik boş kadro ile memur alınacak. peki alım yapılacak kadro ve detayları nedir?

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Nükleer Düzenleme Kurumu 15 memur alımı yapacak. Bu kapsamda Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni pozisyonu için adaylara sınav yapılacak olup sınava kadro sayısının 5 katı kadar aday çağırılacak olup adayların KPSS den almış oldukları puan ele alınacaktır. Bu kapsamda VHKİ adaylarından En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartı aranır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Nükleer Düzenleme Kurumu alımını yapacağı 15 veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranacak olup bu niteliklerin tamamını taşıyan ve KPSS puanı yüksek olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Bu kapsamda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanununn 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Özel olarak ise adaylardan, en az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerden mezun olmuş olmak ve 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 80 puan almış olmaları gereklidir.

Ayrıca Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona 2018 KPSS P3 puanıyla yerleştirilmemiş olmaları şarttır.

BAŞVURU SÜRECİ:

Kamu kurumu için başvurular ilanın yayımlanması ile birlike başlamış olup adaylar başvurularını en geç 04 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular son başvuru gününe kadar en geç 17:30 a kadar “Nükleer Düzenleme Kurumu, Mustafa Kemal Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı, No: 192, 06510 Çankaya/ANKARA” adresine elden teslim etmeleri veya posta yolu ile gerçekleştirmeleri gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim