Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen atamasına başvurular 15 Mart tarihi itibari ile başladı ve adayların 26 Mart tarihine kadar kesin müracaatlarını yapması gerekmektedir. Sizler için adım adım sözleşmeli öğretmen ataması başvuru rehberini hazırladık. Buna göre ilgili adımları uygulayarak sizlerde hem müracaatları yapabilir hemde sık karşılaşılan hataları görebilirsiniz.

Adım Adım Başvuru Anlatımı

1-) https://ilkatama.meb.gov.tr/AOBGiris.aspx sitesine girerek sol alttan e-devlet sitesi üzerinden sisteme giriş yapınız. E-devlet şifreniz yoksa hemen PTT'den temin edebilirsiniz.

2-) Branşınızı, mezun olduğunuz üniversiteyi seçiniz ve sisteme giriş yapınız.

3-) İlk bölüme fotoğrafınızı, ikinci bölüme mezuniyet belgenizi ya da diplomanızı, üçüncü bölüme formasyon belgenizi, dördüncü bölüme yurt dışından mezun olduysanız denklik belgenizi, beşinci bölüme ise varsa diğer belgelerinizi yükleyerek ilerleyiniz.

4-) Karşınıza çıkan okula giriş tarihi, mezun tarihi, size ulaşılacak adres ve telefon bilgileri, kamu kurumunda çalışıyorsanız kurum bilgilerinizi girin ve ilerleyiniz.

5-) Adli sicil kaydı, erkekler için askerlik durumu ve sağlık bilginizi beyan ederek ilerleyiniz.

6-) Listeden 10 mülakat şehri seçiniz ve ilerleyiniz.

7-) Çalıştığınız yerlerin SGK hizmet dökümü, adli sicil kaydı gibi belgelerinizi isteğe bağlı olarak sisteme yükleyiniz ve ilerleyiniz.

8-) Başvuruyu kaydet deyiniz ve bitiriniz.

Tüm adımlar yapıldıktan sonra başvuru onaylanmak üzere İl ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmekte olup görevli memur onayladıktan sonra belgenizi indiriniz, saklayınız. Başvurunuz MEB tarafından onaylanınca başka bir işlem yapmanız gerek kalmamaktadır.

Takıldığınız soruları yorum olarak sorabilir, adaylar arasında yardımlaşma yapabilirsiniz.