Türkiye özellikle birkaç yıldır çektiği filmler ile tüm dünyaya damga vurmaya devam ederken çekilen filmlerin yabancı dilleri uyarlanarak farklı ülkelerde gösterime girmeye başladı. Ülkemizde gelişen film sektörü senaristlerin de önünü açtı denilebilir. Buna göre ülkemizde film ajanslarına bağlı olup senaryo yazan kişiler olduğu gibi aynı zamanda bireysel senaryo yazarak ajanslara satmak isteyen de çok sayıda kişi bulunuyor. Peki senaryolar nasıl satılır?

Senaryo Nasıl Satılır?

Senaryo satabilmek için öncelikle senaryonuzu yazmanız gerekmektedir. Eğer kaleminize güveniyor ve bu senaryonun kopyalanmamasını istiyorsanız notere giderek senaryonuzu tescillemeniz gerekmektedir tabi bu işlemin ücrete tabii olduğunu unutmamalısınız.

Ajanslar Alım Yapıyor

Ülkemizde onlarca film ajansı bulunmakta olup aralıklarla film ajansları dışarıdan senaryo satın almaktadır. Bu sebepten dolayı öncelikle film yapım şirketlerini aramanız ya da ilgili husus hakkında bilgi almak için mail atmanız gerekmektedir. Eğer sizlere olumlu dönüş yapılırsa o zaman satış işlemi için görüşmeye başlayabilirsiniz.

Aşağı Bölüme Yorum Bırakınız

Sizler için senaryo satışı hakkında bilgi içeriği olan haberimizi hazırladık eğer sizlerde senaryonuzu satmak istiyorsanız hemen aşağı bölümde yer alan yorum bölümüne kısaca filminiz hakkında yorum, isim soyisim, şehir ve mail adresinizi yazarak gönderebilirsiniz, lütfen telefon numaranızı ya da tescillenmemiş senaryonuzu paylaşmayınız sadece etkileyici özetini hazırlayarak paylaşabilirsiniz.