Hepimizin de bildiği gibi günümüzde artık Sosyal Medya olmazsa olmaz bir noktaya geldi. Sosyal Medya kullanıcıları boş vakitlerinde, İşlerinde, Otobüslerde ve seyehatlerde en çok kullanılan ve özellikle Mobil de kullanılan platformlardır. Kullanıcısı bu kadar çok olan bir platform dayalısıyla yeni pazarlama ve gelişime açık bir alan sunuyor. Sürekli olarak yeni güncellemeler ve politikalar ile gelişen sosyal medya neredeyse herkesin ve hatta çocukların bile eline geçti.

Durum böyle olunca doğan olarak Sosyal Medya uzmanlığı adı verilen bir meslek meydana çıktı. Bu kapsamda oldukça rekabet alan meslek adaylar tarafından araştırılmaya başlanıldı ve en çok meslekler merak ediliyor.

SOSYAL MEDYA UZMANI NEDİR?

Sosyal Medya uzmanlığı çok geniş bir ağa sahiptir. Aslında daha çok reklam amaçlı bir meslek olup genelde İletişim Fakültesi mezunu olunması istenmektedir. Sosyal Medya Uzmanlığı bir firmanın veya kamu kurumunun otoritesini arttırmakta ve yeni reklamları veya tanıtımları Sosyal Medya üzerinde doğru bir şekilde yayımlayarak ve duyurarak dağıtımını yapan personele Sosyal medya Uzmanı denir.

KAMU VE ÖZELE SOSYAL MEDYA UZMANI İHTİYACI DUYULUYOR!

Dediğimiz gibi gelişmekte olan meslek için rekabet arttı. Bu kapsamda ülkemizde bulunan kamu kurumları, Bakanlıklar ve özel şirketler bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere ve Sosyal medya Uzmanı alımı yapıyorlar.

SOSYAL MEDYA UZMANI OLMA ŞARTLARI NEDİR?

Sosyal Medya uzmanı olmak için adayların genellikle Lisans mezunu ve tercihen İletişim fakültesi mezunu olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda İngilizce dil bilgisi olan, İletişim becerisi yüksek ve çözüm odaklı, Raporlama becerisi yüksek ve karar mekanizmalarına destek olacak sonuçlar çıkarabilen, Projelendirme aşamalarında etkili sunumlar hazırlayabilen adaylar alınacak.

Genel anlamda ise Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir seyehat engeli olmamak şartları aranacak.

SOSYAL MEDYA UZMANI MAAŞLARI NE KADAR?

Sosyal medya Uzmanı içerik alanında görev yapan adaylar genellikle ortalama 4000 TL ile 5500 TL arasında maaş almaktadırlar. Ancak,

  • En Düşük Sosyal Medya Uzmanı Maaşları: 3500 TL
  • En Yüksek Sosyal Medya Uzmanı Maaşları: 7000 TL
  • Ortalama Sosyal Medya Uzmanı Maaşları: 5500 TL

SOSYAL MEDYA UZMANI GÖREVLERİ NELERDİR?

  • Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Youtube, Periscope gibi sosyal mecraların yönetiminin yapılması,
  • Her platform için uygun vakitlerde içerik planları oluşturulması,
  • Tüm mecralardan gelen yorumlara, sorulara, taleplere dönüş sağlayarak; istekleri ilgili birimlere iletip, günlük olarak raporlanması,
  • Google Adwords kampanyaları düzenleyip takibinin ve raporlamasının yapılması,
  • Dijital trendleri yakından takip ederek çalıştığı projelere uygulanmasının sağlanması,
  • Sosyal medyada takipçi sayısını arttıracak çözümler üretilmesi,
  • Markalardan sorumlu kişilerle koordineli bir şekilde, etkinlik saatinde paylaşımlar yapılması,
  • Sosyal medya hesaplarımızda hedef kitleye uygun kampanyalar oluşturulması,
  • Şikayet platformlarını düzenli olarak kontrol edip, müşteri memnuniyeti için gerekli aksiyonların alınması.