Ülkemizde emeklilerin merak beklediği haberlerden biri de maaşlara yapılacak olan ve bu yıl içerisinde ikinci kez uygulanacak olan zam oranıdır. Zam oranının belirlenmesinde temmuz ayı enflasyon oranı etkili olacak olup bu noktada memur emeklileri için ise artış en az yüzde 4 oranında olacak. Bu yıl ilk maaş artışlarını ocak ayında alan emekliler ise ikinci zam oranı ile zamlı maaşlarını temmuz ayında alacaklar. Bu noktada en çok merak edilen ise maaş zammına yapılacak olan enflasyon zammı ile birlikte BĞ-KUR, SSK ve memur emeklisi maaşlarının en az ne kadar olacağıdır.

Memur Emeklisine En Az Yüzde 4

Temmuz ayında maaşlarına en az yüzde 4 zam alacak olan 2 milyona yakın memur emeklisinin maaşlarında artış görülecek. Maaşlarda yüzde 4’lük bir artış olması durumunda ise en düşük memur emeklisi aylığı 2 bin 661 TL’den 2 bin 767 TL’ye yükselecek. Bu orana aynı zamanda enflasyon farkı da eklenecek ve maaşlar bu tutardan da yüksek seyredecek. Emekliler, kesin zam oranını ise 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle öğrenecek.

BAĞ-KUR ve SSK Emeklisi

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri zam oranını ilk 6 aylık enflasyon göstereceği için merakla beklemekte olup Mart 2020 dönemine ait enflasyon oranında ise "Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %11,86, aylık %0,57 arttı" açıklaması yapıldı. Buna göre ocak, şubat ve mart ayı enflasyon oranı ise toplamda yüzde 2, 27 olarak hesaplandı. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşına ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak olup bu oran şimdilik 3 aylık olarak 2,27 olarak görülüyor. En düşük SSK aylığı bu noktadabin 256 lira 21 TL olup yüzde 2,27 ile bu tutar şimdilik bin 284 TL’ye çıkmış durumda.