Kamu kurumlarında görev yapan binlerce personel bulunmakta olup personeller, farklı kadrolarda görev yapmaktadır. Bu meslek gruplarından biri de şoförlük olup özellikle farklı kurumlar bünyesinde şoför olarak görev yapanlara ilişkin en merak edilen sorular arasında ne kadar maaş aldıkları, kamuda nasıl şoför olunduğu gibi konular bulunmaktadır. İşte 2020 yılı itibari ile kamunun farklı kurumlarında şoför kadrosunda görev yapan personele ilişkin merak edilen konular.

Şoför Nasıl Olunur? Çalışma Şartları Neler?

Kamu kurumlarında şoför olmak isteyenlerin ilk olarak sağlaması gereken birtakım özellikler bulunmaktadır. Öncelikle alım için genel memur alım şartlarının buna ek olarak da ilana ve kurumun belirlediği şekilde değişiklik gösteren birtakım özel şartların sağlanması istenmektedir. Bu nokta da adayların en az lise mezunu olması tercih edilmektedir. Adaylar değişiklik göstermekle birlikte KPSS puanlarına göre alınmakta ya da İŞKUR üzerinden ilgili nitelikler doğrultusunda istihdam edilebilmektedir. Son olarak ise kullanılacak olan araca göre adayların psikoteknik veya sürücü belgesine sahip olması gerektiği ifade edilmelidir. Çalışma şartları ise çalışılan kuruma göre değişiklik göstermekte olup vardiyalı olabilmektedir.

2020 Şoför Maaşları

Devlet dairelerinde şoför kadrosunda olanlar, en düşük maaş grubu içerisinde yer almakta olup yine de kadro, derece ve hizmet yılına göredeğişiklik göstermektedir.

2020 yılı içerisinden göreve yeni başlayan bir şoför 3 bin 712 TL maaş alırken derece ve hizmet yılı arttıkça maaş artmaktadır. Buna göre 6/2 derecesinde 7 hizmet yılına sahip olan bir şoför ise 3 bin 800 TL maaş alabilmektedir. Buna göre maaşlar 1/1 ve 22 hizmet yılına gör 4 bin 291 TL’den başlamakta olup 1/4 derecesine sahip 25 hizmet yılı üstüne sahip olan bir şoföre ise 4 bin 130 TL ödenebilmektedir.