Günümüzün gözde mesleklerinden biri olan İnfaz Koruma Memurluğu, diğer bir ismi olan gardiyanlık ile de bilinmektedir. Adalet Bakanlığı CTE ile yayınlanan ilan ile çok kişinin dikkatini de çekmiş durumdadır. Bu alımın içinde yine birçok insan İnfaz Koruma Memurunun görevleri ve ücretleri hakkında bilgi almak isrtemektedir.

İnfaz Koruma Memurları diğer bir adıyla bilinen gardiyanlar cezaevlerinde düzen sağlamak ve hükümlülerin korunmalarına yardımcı olan aynı ve cezaevlerinde farklı görevlerde çalışabilen devlete bağlı memurlardır. Hükümlülerin koğuşlara götürülmesi ve cezaevinin işlerliğinin yerine getirilmesini sağlarlar.

İnfaz Koruma Memurları vardiya sistemi olarak çalışmaktadırlar.Günlük en fazla 11 saat çalışırlar. Her gece nöbetinden sonra 2 gün kadar dinlenme süreleri vardır. Normal nöbetlerinden sonra ise 1 gün dinlenme süreleri vardır. 2019 yılı itibari ile maaşlar öğretim seviyesine göre değişmektedir.

Lise mezunu olarak sözleşmeli göreve başlayan Özel Eğitim F tipi Ankara gibi yerlerde cezaevlerinde çalışan bir gardiyan 2019 Ocak-Temmuz arası maaşı 3.570 TL'dir. Yine lise mezunu olarak göreve başlayan F tipi dışında çalışan İnfaz Koruma Memurlarının 2019 Ocak-Temmuz maaşı 3.539 TL'dir. Önlisans mezunu sözleşmeli olarak göreve başlayan infaz koruma memuru D veya F tipinde çalışmayan normal cezaevlerinde çalışan gardiyanların 2019 Ocak-Temmuz maaşları ise 3.566 TL'dir. Lisans Mezunu ve sözleşmeli olarak göreve başlayan D veya F tipi cezaevlerinde görev almayan infaz koruma memurları 2019 Ocak- Temmuz maaşları ise 3.621 TL'dir. Kadro Derecesi 1/4'ü olan Özel Eğitim F ve D tipi Buca gibi yerlerde cezaevlerinde çalışan ve 3. derece 1. kademe infaz koruma memuru 2019 Ocak-Temmuz arası maaşı 4.275 TL'dir. 2019 Yılı temmuz ayında bütün memurlara gelecek olan maaş zammı infaz koruma memurları içinde gelecektir.