Son dakika gelişmesi!  ÖSYM merkezi tarafından yeni bir açıklama gerçekleşti.  Tarım Bakanlığı KPSS 2020/7 Tercih sonuçları açıklandı.  Bakanlığa 2347 işin ataması gerçekleştirildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezinden yapılan son dakika açıklamasına göre KPSS tercih sonuçlarında sözleşmeli kadrolara atanan kişlerin atama sonuçları 9 Haziran 2020 tarihi saat 9.40 dan itibaren resmi internet sitesi üzerinden adaylara açıklandı. T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile  https://sonuc.osym.gov.tr Internet sitesi üzerinden sonuçlar öğrenebilecek.

KAÇ KİŞİ TERCİH YAPTI?

Atama sonuçlarına göre lise mezunu da 232 kişi tercih yaptı önlisans mezunu olarak 3435 kişi, Lisans mezunu olarak 24737 kişi tercih yaptı açıklandı. Toplam 28 bin 404 kişi Tarım Bakanlığı memur personel kadrolarına atanmak için tercihte bulundu.

2020/7’DE EN DÜŞÜK PUAN BELLİ OLDU

Lisans mezunu kadrolarda en düşük atama puanı 73,53872. Tarım ve Orman Bakanlığı Şırnak İl Müdürlüğü Güçlükonak İlçe Müdürlüğü Veteriner hekim kadrosunda oldu.

Önlisans mezunu adalardan en düşük KPSS puanı ile atama Tarım ve Orman Bakanlığı Ordu İl Müdürlüğü Akkuş İlçe Müdürlüğü -  Arıcı tekniker 71,86915 puan.

Lise mezunu en düşük puan Tarım ve Orman Bakanlığı Rize İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne ziraat teknisyeni kadrosunda 80,70688 puan ile atama oldu. Tarım ve Orman Bakanlığının mühendis, veteriner hekim, teknisyen ve tekniker alımlarının uzun bir aradan yapılmıştı. İlk kez atamada kamuda çalışanların atamada tercih yapmalarına izin verilmedi. Diğer yandan lise muznu adayların az sayıda tercih yaptığı görülmekte.

İŞİN OLSA