Dün itibari ile ÖSYM tarafından açıklanan 2019 KPSS/1 tercih kılavuzu sonrası adayları tercih heyecanı sarsa da 2019 merkezi atamasına ilişkin istatistiklere bakıldığında bu yılki atamaların diğer yıllarda gerçekleşen atama sayısından oldukça düşük olduğu ifade edildi. Yayınlanan tercih kılavuzuna göre:

Lisans mezunu adaylar için 630 kişilik kadro atılırken,

Ön Lisans mezunu adaylara 254 kişilik kadro ayrıldı,

Lise mezunu adaylara ise sadece 130 kişilik kadro tahsis edildi. Toplamda 1.014 kişinin 2019 yılı içeresinde istihdam edilmesini kapsayan bu alımlar ise daha önceki yıllara göre yapılan alım sayısı bakımından en düşük yılı ifade ediyor.

2019 KPSS/1 En Düşük Alımın Yapıldığı Dönem Olacak

Özellikle birçok adayın merakla beklediği KPSS/1 dönemine ait alımlarda istihdam edilen kamı personeli sayısı 1.014 iken geçtiğimiz yıl yapılan 2018 KPSS/1’de ise adaylara toplamda 1.729 kadro ayrılırken 2017’de bu rakam 2.641 kişi olarak yer almıştı.

Yıllara bakıldığında azalan bir kadro ayrılması, adayların endişelenmesine neden olurken sonraki alımlarda ise yine böyle düşük bir alım yapılmasından korkuluyor. Özellikle adaylara Cumhurbaşkanlığı ilave atama izinlerinin dağıtılamadığından dolayı az bir kadro ayrılması daha önce de gündeme gelmişti. Dün açıklanan kılavuz ile de bu doğrulanmış oldu. Şimdi adayların gözü kulağı sonraki dönem atamalarında olup devletten daha fazla kadro talep gelmesi yönündedir.