Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika duyurusu olarak aktarılan engelli öğretmen atama sayısını 750 yükseltildiğini aktardı

Geçtiğimiz günler itibariyle duyurusu yapılan 500 engelli öğretmen atamasına yönelik sayı değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan duyuruda, engelli öğretmen atama sayısının değiştirildiği aktarıldı. Yapılan açıklamada, bakanın talimatı üzerine atama sayısının yükseltilerek 750' ye çekildiği ifade edildi.

Alım tarihi değişti

Bu sayı yükseltilme sürecinin ardından, engelli öğretmen ataması için belirlenen takvimde de değişiklik yapıldı. Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruda, engelli öğretmen atamalarına yönelik olarak belirlenen tarihin 05 Şubat 2019 Salı gününe çekildiği ifadelerine yer verildi. Konuya ilişkin açıklamada ise " Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda engelli öğretmen kontenjanı 750' ye çıkarıldığından engelli öğretmen atamaları 05 Şubat 2019 Salı günü yapılacaktır. " şeklinde aktarıldı.

Başvuru şartları nelerdi?

Daha önceden duyurulan engelli öğretmen atamasıyla alakalı ilanda, 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen şartların taşınması, daha önce görevinden uzaklaştırılmamış olunması, terör örgütleriyle bağlantının bulunmaması, kamu zararına faaliyette yer alınmamış olması, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve 2016 veya 2018 yıllarında yapılan EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporunu belgeleyebilecek olması gibi başvuru şartları istenmişti. Başvurulara yönelik bilgilendirmelerin geçtiğimiz günlerde sağlandığı bu 500 öğretmen alımında sayı 750' ye çekildi ve adayların atamaları 05 Şubat 2019 tarihi itibariyle Salı günü gerçekleştirilecek.

Tüm öğretmen haberleri, engelli öğretmen atamaları ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak mobil cihazlarınıza yüklemeyi unutmayınız. Uygulamalar yönelik bağlantılar aşağıda yer almaktadır.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.