Bilindiği gibi son birkaç gündür basında ve sosyal medya da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin Kamu Personeli Seçme Sınavı için adaylardan istediği ücretler tartışılmaktadır. Milyonlarca adayın girdiği KPSS sınavının ücreti 420 lira olunca pek çok aday imza topladı ve bu ücretin düşürülmesini istedi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan duyuru sonucunda geçtiğimiz günlerde Kamu Personeli Seçme Sınavı ücretlerinin düşürüleceği belirtilmişti. ÖSYM aracılığı ile az önce yapılan yeni bir duyuru sonucunda ücretlerin düşürüldüğü belirtildi.

420 LİRA YERİNE 180 LİRA

Buna göre ÖSYM aracılığı ile yayımlanan KPSS başvuru kılavuzu incelendiğinde KPSS A grubu sınavının hepsine girmek isteyen bir adayın toplam 420 liralık bir ödeme yapması gerektiği öğrenildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi adayların taleplerinin artması ile sınav ücretinin düşürüldüğünü açıklaıd. Buna göre adaylar 420 lira yerine 180 lira ödeme yapacak.

9 OTURUM YERİNE 3 OTURUM

Buna göre adaylar KPSS A Grubu'nda toplam 9 oturama değil artık 3 oturuma girecek. 3 oturumun toplam ücreti ise 180 lira olacak. Alan bilgisi sınavına girecek olan adaylar önceden 360 liralık ödeme yapıyordu ancak yeni alınan karar ile 360 liralık ödeme yerine adaylar 120 lira ödeme yapacak ve genel kültür / genel yetenek sınavları için ise aday 60 liralık ödeme daha yapacak. Yani adaylar toplam 180 liralık ödeme yapmış olacak.