Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM KPSS 2020-3 tercihleri başladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkez tarafından yapılan açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne bağlı merkez ve taşra birimlerinde görevlendirilmek üzere 657'nin 4/B statüsünde görevlendirilecek 124 memur alımı gerçekleştirilecek.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Adayları KPSS tercihlerine 03 Ocak 2020 10:00'dan itibaren başvuru yapabilecekler. Son başvuru tarihi ise 15 Ocak 2020 saat 23:59 olarak açıklandı. Tercihler ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

ÖSYM Üzerinden kpss 2020/3 tercihleri ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek. Buna göre adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapmalarının ardından tercih kılavuzunda yer alan kodu giriş yapmaları gerekli olacak? Hangi kadrolarda alım yapılacak? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde tekniker kadrosunda, Büro personeli kadrosunda alımlar yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvurularda sadece iki yıllık ön lisans mezunları tercih yapabileceklerdir. İki farklı kadroda alım gerçekleşecek. Buna göre Tekniker kadrosundaki alımlarda eğitim düzeyinde Tapu Kadastro veya Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu ön lisans programları, Tapu ve Kadastro bölümlerinden birinden mezun olmak. Diğer yandan haklarında yapılacak güvenlik tahkikatlarından olumlu sonuçlandırılması istenilmektedir.

Büro memuru kadrosundaki alımlarda ise adayların; eğitim düzlerinde Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkul Yönetimi veya Gayrimenkul Yönetimi ve Pazarlama ön lisans programlarının birinden mezun olmak istenilmektedir.

2020/3 TERCİH ÜCRETLERİ NE KADAR?

Adayların tercih yapabilmeleri için yerleştirme ücretlerinin ödenmesi gerekmektdedir. Bunun için 2020/3 tercih ücreti 20 Tl olarak açıklandı. Kılavuzda belirtilen banka şubelerinden ATM veya internet bankacılığından ödeme yapılabilecek. ÖSYM internet sitesi üzerinden e-işlemler menüsünden ödemeler alanından kredi kratı ilede ödeme yapılabilecek.

2020/3 Tercih kılavuzu için tıklayın

Tercih yapılabilecek kadrolar

İŞİN OLSA