Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene milyonlarca lise öğrencisi ve lise mezunu adayına ortaöğretim lise Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Bu sınava milyonlarca aday katılmakta olup adaylar aldıkları puanlar ile açıktan atama ve merkezi atama ile kamuya yerleşmeye çalışmaktadır.

Lise mezunu adaylarının girmiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına 2016 yılında toplam 3 milyondan fazla aday girmişti. 2018 ve 2019 yılında çok sayıda memur alımı yapılacağı için bu sene yapılacak olan KPSS'ye de rekor başvurunun yapılması beklenmektedir. Peki ortaöğretim lise KPSS sınavı 2018 yılında ne zaman yapılacak ve KPSS başvuru tarihleri nedir?

LİSE KPSS SINAV NE ZAMAN OLACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan KPSS sınav takvimine bakıldığında ortaöğretim, lise KPSS sınavının 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacağı görülmektedir. Peki adaylar sınava ne zamana kadar başvurabilecek?

SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yapılan ortaöğretim KPSS sınavı 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacak peki sınav başvuruları ne zaman yapılacak? Yayımlana takvime bakıldığında sınav başvurularının 3 Temmuz 2018 - 19 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacağı görülmektedir. Adaylar başvurularını yaptıktan sonra onay ücretini de ödemesi gerekmektedir.