Kamu kurumlarına ilk kez atanmak isteyen adaylar dikkat! Bilindiği gibi memur alımı başvurularında en önemli kriterlerden bir tanesi Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sınavına sahip olmak gerekmektedir. 2 yılda bir kez yapılan lise kpss sınavı 2020 yılı için başvuruları başladı. Adaylar sınavdan alacakları puanlar ile merkezi ve yerel atamalarda tercih yapabilecekler. Bu kapsamda ÖSYM üzerinden 2020 Lise KPSS başvurusu için başvurular alınmaya başlandı. 

ÖSYM'DEN İLK!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada aday işlemleri sistemine giriş için e-devlet girişi yapabileceklerini aktardı. Adayların aday işlemlerine erişebilmeleri için e-devlet şifreleri ile kayıt olabilecekler. Kayıt ol butonu resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. E-devlet ile kayıt ol butonuna basmak ve T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresini girişini yapmak yeterli olacak.

HES KODU DETAYI;

Başvuru yapacak adayların öncelikle Hayat Eve Sığar HES kodu almaları gerekmektedir. Sağlık Bakanlığının hayatevesigar.saglik.gov.tr adresi üzerinden mobil uygulama üzerinden hes koduna erişebilecekler.

LİSE KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

2020 ortaöğretim kpss sınavı tarihi belli oldu. 22 Kasım 2020 tarihinde yapılacak olan Lise kpss sınavı için başvurular 15 Eylül 2020 tarihinde saat 14:00'dan itibaren alınmaya başlandı. Son başvuru tarihi nedir? 30 Eylül 2020 tarihinde saat 23:59'a kadar başvuru işlemleri sürecek. Adayların başvuru ücreti olarak 80 Tl ödeme yapmaları gerekmektedir. Aday işlemleri sistemi üzerinden tüm işlemler gerçekleştirebilecek. Önlisans mezunu olanlar ile Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapamayacaklar.