Devlet kurumunda memur olmak isteyen birçok lise mezunu 7 Ekim 2018 tarihinde lise mezunları için tasarlanan KPSS sınavına girdi. 10:15' de başlayan sınav 12:15' de sona erdi. Sınavın bitmesinin ardından kısa bir süre sonra sınav sorularını yayımlayan ÖSYM sonuçların açıklanma tarihi için 08 Kasım 2018'i gösterdi.

KPSS Sınavında Puan Hesabı Nasıl Yapılır?

Eski yılların hesaplanma stiline göre bazı web sitelerinden yayımlanan soruları tekrardan göz geçirerek ne kadar doğru ne kadar yanlış yaptığınızı öğrenebilir ve Kpss puan hesaplama sisteminden yaklaşık Kpss puanınızı öğrenebilirsiniz ancak bu doğru - yanlışları eksiksiz hesaplasanız dahi doğru sonucunuz olmayacaktır.

KPSS sınavında standart sapma adı verilen "sorunun zorluğuna göre puan" sistemi olduğundan hangi sorunun ne kadar net kazandıracağı henüz belli değil. Hazırlanan sisteme göre örneğin bir soru çoğunlukla doğru yapılmışsa standart sapmaya dahil olmadan normal puanlama üzerinden hesaplanıp az kişi tarafından doğru yapılması durumunda standart sapmaya dahil olarak normal verilmesi gereken puandan daha yüksek puan verilmektedir.

Sonuçlar açıklandığında anında bildirim almak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim