Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından ülkemizde çift yıllarda bir olmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmekte ve milyonlarca aday bu sınavda ter dökmektedir. Buna göre 2020 yılı içinde ortaöğretim mezunu adaylara KPSS düzenlenecek. Normal başvuruları 30 Eylül 2020 tarihi itibari ile sona erdi. Adaylar AİS ÖSYM, ÖSYM büroları ya da lise müdürlükleri vasıtası ile müracaatlarını gerçekleştirdi. Buna göre kaçıran ya da bir düşüneyim diyerek başvuru yapmayan adaylar için normal başvurular kaçtı ancak halen geç başvurular için süre bulunuyor. Peki ÖSYM KPSS ortaöğretim için geç başvuruları ne zaman alacak?

8 Ekimde Başlıyor

Kamu Personeli Seçme Sınavına ortaöğretim düzeyinden girecek olan adaylar için geç başvurular henüz başlamadı. ÖSYM tarafından yayımlanan takvim incelendiğinde geç başvuruların 8 Ekim tarihi itibari ile başlayacağı görülmekte olup bu tarihte başlayan müracaatların 10 Ekim tarihine kadar devam edeceği öğrenildi. Bu tarihlerde adaylar internetten ya da ÖSYM bürolarından müracaatlarını yapabilir.
Tam Tarih: 8 Ekim Saat: 10.00 - 10 Ekim Saat: 23.59 arasındadır.

Geç Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

ÖSYM bilindiği üzere geç başvurularda başvuru ücretlerini daha fazla tutmaktadır. Peki geç başvuru ücretleri ne kadar? Normal başvuru ücretleri 80 TL olarak belirlenirken geç başvurular için ücretlerin 120 TL olduğu öğrenildi. Adaylar bu ücretleri kredi kartı ile ya da banka atm ve şubelerinden ödeyebilecektir.