Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının tamamı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Tüm sonuçların açıklanması ile 6 milyon aday gözlerini merkezi yerleştirme atamalarına tercihe çevirdi. Yine Devlet Personel Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün alım yapılacak tüm kadrolar hakkında bilgi verildi ve kadroların alım yapacağı personellerin sahip olacağı nitelik kodları  hakkında da detaylar yazmaktaydı. 3 milyon 500 bine yakın kişinin girdiği ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adayların pek çoğu bu merkezi atamalarda tercih yapacak. Peki kadrolarda yazan nitelik kodları nedir? Adayın hangi nitelik koduna sahip olduğu nereden öğrenilir?

Ortaöğretim Nitelik Kodları

Nitelik kodu adayın mezun olduğu bölüme göre verilmiş koddur. Yine adayın sahip olduğu belgelere veya sertifikalara göre de nitelik kodları belirlenmektedir. Tercih yapılacak olan kadrolarda belirtilmiş olan nitelik koduna adayın mutlaka sahip olması gerekmektedir aksi takdirde gerekli kadroya aday yerleşmişte olsa atama işlemi yapılmamaktadır.

Tercih yapacak olan adayların mutlaka nitelik kodlarına dikkat etmesi ve kendilerine ait nitelik kodunu bulduktan sonra tercih işlemlerini ona uygun olarak yapmaları gerekmektedir. Yoksa Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanınız boşa gidebilir ve hiç bir kadroya yerleşeyemebilirsiniz.

Ortaöğretim Nitelik Kodu