Bilindiği üzere geçtiğimiz sene 2016/1 merkezi atamaları genel bilgilerinde yer alan madde ile alt öğrenime tercih hakkı adayların elinden alındı. Bu durum kamuoyuna büyük tepki yarattı ve yüz binlerce lisans mezunu olupta önlisans bölümünü de bitiren aday maduriyetini dile getirdi.

Buna göre şu anad hiçbir aday alt öğrenimden KPSS'ye giremiyor ve KPSS'den atanamıyor. Adayın atanmak için sadece en üst mezuniyetinden sınava girmesi ve mezuniyetine göre kadrolara müracaat etmesi gerekmektedir.

İKİ ÜNİVERSİTE BİTİRENLER MAĞDUR OLDU!

Danıştay tarafından çıkarılan bu karar ile KPSS'den alt öğretime sadece belirlenmiş teknik hizmetler bölümlerinden mezun olan adayların atanabileceği belirtildi.

Örneğin lisans mezunu diploması olan bir aday isterse 10 önlisanss diplomasına da sahip olsa lisans mezunu olduğundan dolayı önlisans KPSS'ye girememektedir. Sistemsel sıkıntılar nedeni ile sınava girebilse dahi önlisans düzeyinde atanamamaktadır.

FAZLA OKUMAK SUÇ MU YORUMLARI

İşin Olsa ekibine son zamanlarda başvuran kişi sayısının artması nedeni ile bu özel içerik üretilmiştir. Buna göre hem lisans mezunu olup hemde önlisans mezunu olan adaylar alt öğrenim KPSS sınavına girme hakkının verilmesi ve alt öğrenimden tercih yaparak kamuya atanabilme hakkını istiyor. Adaylar fazla okumak suç mu yorumlarını yapmaya devam ediyor.

TÜM HABERLERİ BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ