KPSS tercihleri ile Memur Alımı başlıyor. ÖSYM üzerinden yayımlanacak KPSS 2020/2 Tercih kılavuzu ile kamuya memur alımı yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden Mülakatsız memur alımı yapılacak olup herhangi bir sınav yapılmaksızın atama yapılacak. 2020 yılı KPSS'ye girmiş olan adayların büyük heyecanla ve umutla beklediği an geldi. Peki KPSS Tercih ücreti ne kadar olacak? Bildiğiniz gibi Covid-19 sebebi ile 4 günlük sokağa çıkma yasağı ile tercih işlemleri ve ücret detayları nedir? Tüm bunları sizlerle paylaşıyor olacağız.

KPSS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Lise KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci de yaklaştı. Daha önceden de ÖYSM tarafından belirtilen takvime göre 30 Aralık 2020 tarihinde KPSS Tercih süreci başlayacak. Tercihler en geç 07 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek. Adaylar tercihlerini ÖSYM üzerinden Aday şifresi ile gerçekleştirecek.

Aile Bakanı ÖSYM Tercihleri Hakkında Duyuru Yaptı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, KPSS-2020/2 merkezi yerleştirme aday tercih işlemlerinin 30 Aralık 2020-7 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirebileceğini duyurdu.

KPSS-2020/2 için kurumların yerleştirme taleplerinin Kamu E-uygulama üzerinden elektronik ortamda alındığını belirten Bakan Selçuk, gerekli incelemelerin tamamlanarak tercih kılavuzunda ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderildiğini ifade etti.

Bakan Selçuk, KPSS Merkezi Yerleştirme işlemlerinin “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde bakanlık koordinasyonunda yürütüldüğünü bildirdi.

KPSS 2020/2 Tercih Kılavuzu İçin Ücret Ödenecek mi?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açılacak tercih ekranı ile adaylar tercihlerine başlayacak. Adayların en çok merak ettiği konulardan biriside tercih ücreti olacak mı? Nereye ücret yatırılacak? Sokağa Çıkma yasağı sebebi ile nasıl ücret yatıracağız?

Bu yönde Bakanlık veya ÖSYM herhangi bir açıklama yapmadı. Çıkan habere göre tercih ücreti ücretsiz olacak. Ancak geçtiğimiz dönemlerde yapılan tercihlerde adayların 20 TL lik tercih ücretini ÖSYM anlaşmalı Bankalara veya ÖSYM aday işlemleri sırasında kart ile ödeme yapılıyordu.

Ancak Buyıl ki KPSS 2020/2 tercihlerinde adaylardan herhangi bir ödeme alınmayacak. Yayımlanan Tercih kılavuzuna göre adaylardan herhangi bir ücret talep edilmiyoror .ÖSYM'den gelen tercig ekranına göre ücret talep edilmediği görülmektedir.