Her yıl yapılan merkezi yerleştirme ile kamuya binlerce memur alımı yapılıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan ve adayların bir birleri ile kıyasıya verdikleri yarışta yüksek puan alan adaylar için merkezi yerleştirme ile lise, ön lisans ve lisans seviyesinde atama işlemleri yapılıyor. Merkezi yerleştirme için bu yıl sonuçlar açıklandı ancak bir çok aday sonuçlar sonrasında ne yapılacağını bilmiyor. Bu bağlamda bizde İşin Olsa ekibi olarak merkezi erleştirme için adaylara ne yapılacağı hakkında bilgileri aktaracağız.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU MEMUR ALIMI YAPILIYOR!

Merkezi yerleştirme ile kamuya 68 kamu kurumu veya kamu kuruluşları tarafından lise, ön lisans ve lisans mezunu alımlar yapılıyor, Bu bağlamda lise mezunları için 130, Ön Lisans mezunları için 254 ve Lisans mezunları için 630 memur personel alımı yapılacak. Alımlar adayların KPSS puanına göre yapılacak.

TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM tarafından 8 Temmuz 2019 tarihi ile 18 Temmuz 2019 tarihlei arasınd alınan tercih işlemleri için sonuçları hafta içinde beklenirken ÖSYM tercih sonuçlarını 28 Temmuz 2019 tarihi itibari ile tercihlerin sona ermesinin ardından 10 gün içerisinde duyurdu. Toplamda 1014 adayıntercih işlemleri olumlu sayıldı ve en düşü puan ile atama lisans seviyesinde 67 puan ile yapıldı. Tercih sonuçlarına hala bakmayan adaylar ÖSYM resmi intrnet sitesi üzerinden yapabilirler.

TERCİH SONUÇLARININ ARDINDAN NE YAPILACAK?

ÖSYM açıkladığı tercih sonuçlarına ulaşan adaylar şimdi ne yapılacağı hakkında bilgi almak istiyorlar. Bu bağlamda Memur adyaları sonuçlarını ÖSYM resmi internet adresinden öğrenirken aynı zaman da merkezi yerleştirmeye katılan kamu kurumları da merkezi yerleştirme sonuçlarına ÖSYM internet adresinden öğrenmektedir. Kurumlara veya adaylara yazılı herhangi bir belge gönderilmemektedir. 

Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak, bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ

Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının İnternet yoluyla açıklanmasından itibaren, en geç 10 gün içinde “Genel Amaçlı Dilekçe” örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.). Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5321 (IBAN NO: TR 780001001745060280115321) 5,00 TL’nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekmektedir.