Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına önlisans, lisans ve ortaöğretim mezunları ya da öğrenciler girebilmektedir. Aldıkları puanlar ile adaylar açıktan atama, kurum tercihlerinde bulunabilir ve mülakatlar ile atanmayı deneyebilir yine ÖSYM'nin resmi sitesi aracılığı ile yapılan merkezi yerleştirme tercihlerinde bulunan adaylar buradan da memur olmaya çalışabilir. Bu sene KPSS'ye rekor bir başvuru geldi ve üç düzeyde toplam 6 milyon aday girdi. Özellikle en çok rağbet ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavınaydı ve bu sınava toplam 3 milyon 500 bine yakın aday giriş yaptı. Sonuçların açıklanması ile gözler merkezi atamalara çevrildi ve atamalar 21 Aralık 2016 tarihi ile başladı.

Son Saatler Kaldı!

Atamalar başlamadan birkaç gün önce Devlet Personel Başkanlığı sitesi aracılığı ile alım yapılacak kadrolar hakkında duyuruyu kamuoyuna ilan etti. Tercihler 21 Aralık 2016 tarihinden bu yana devam etmekte olup 30 Aralık 2016 tarihinde sona erecek. Tercih yapmak isteyen adayların dikkat etmesi ve hızlı olması gerekmektedir.

Tercih yapan adaylar tercih bölümlerini önizle, kaydet seçeneklerinin ardından mutlaka ÖSYM'nin anlaşmalı olduğu bankalara 15 liralık onay ücretini ödemesi gerekmektedir.

Kamuya KPSS 2016/2 merkezi atamalar ile toplam 2 bin 51 memur  alımı yapılacak. Alımlar ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları arasından yapılmakta olup farklı kurumların tamamı alım yapmaktadır. Ortaöğretim mezunu adaylara her ne kadar az kadro ayrılmış olsa da adayların en 30 Aralık 2016'ya kadar tercihlerini sisteme göndermesi gerekiyor. Tercihler için aşağıda ki linki takip ediniz.

https://ais.osym.gov.tr