Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yüz binlerce adayın her gün tercih yaptığı KPSS 2016/2 atama sonuçları sonunda açıklandı. Milyonlarca adayın girdiği ve binlerce alımın yapılacağı önlisans kadroları en çok takip edilen kadrolardan bir tanesiydi. Peki önlisans mezunlarına ayrılmış olan bu kadrolarda hangi kurum ve hangi pozisyon kaç puan ile atama yaptı? Geçtiğimiz seneler ile kıyaslama yapıldığında atama puanlarında her hangi bir yükseliş var mı? İşte önlisans mezunu adaylar için verilmiş olan tüm kadroların ortalama atama puanları sayısal veriler ile.

Önlisans Kadroları Atama Puanları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile önlisans mezunlarına ait kadroların kaç puan ile atama yaptığını duyurdu.
Önlisans mezunu adaylar için ayrılmış olan ve en düşük puan ile atama yapması beklenen Ebe kadrosu 70 puan ile atama yapmaya başladı.

En çok rağbet gören kadrolardan bir tanesi olan zabıta memur kadroları her ne kadar yüksek puan ile alım yapacağı düşünülse de bu atamalarda 78 puan ile atama yapmaya başladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün alım yaptığı ARFF Memuru yani itfaiye eri alımlarında atama puanları 77'ye kadar düşüş gösterdi.

Tekniker kadroları 80 puan ile alım yapmaya başladı ve her sene alımlarda yüksek puanlar çıkartmakta olan Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosu 81 puan ile atama yapmaya başladı.

Önlisans Kadroları Atama Puanları