2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı 22 Mayısta yapıldı. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklanan puanlar kaç sene geçerli olacak? Kaç sene boyunca aynı puan üzerinden tercih yapabileceğim?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lisans mezunları için 22 Mayıs tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavı yaptı. Sınavda Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim bilimleri soruları soruldu. Öğrencilere göre zor sorularda vardı kolay sorularda. Ancak yapılan yorumları inceleyip genelleme yaptığımız da biraz daha mantığa dayalı bir sınav olduğu tespit edildi fakat öğrenciler yine zor buldu.

KPSS Lisans 2016 Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS sınavının bitmesi ile resmi internet sitesinden sınav hakkında duyuru yaptı. Yapılan açıklama da sınav sorularının ve cevaplarının 18.00 saati ile internet ortamında paylaşılacağı duyurulurken soruların ve cevapların kopyalanmaması için önemli duyurularda yapıldı.

Ek olarak sınavın ne zaman açıklanacağı da belli oldu. Yapılan açıklama ile Lisans 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı 14 Temmuz 2016 Perşembe günü açıklanacak.

Sınav Puanı Kaç Sene Geçerli Olacak?

22 Mayısta sınava giren adayların puanları Temmuz'un ikinci haftası açıklanacak peki aynı puanlar ile kaç sene tercih yapılabilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin bu konu hakkında yapmış olduğu resmi bir açıklama bulunmaktadır. Açıklamaya göre KPSS sınavına giren adaylar ÖSYM'nin aynı branş için bir kez daha KPSS sınavı açana kadar geçerli olacağı belirtilmektedir. Lisans mezunları için şuana kadar her sene KPSS sınavı açıldı ve süre şaşmadı. Her hangi bir değişikliğe gidilmediği sürece 2016 Lisans KPSS puanları da bir sonraki KPSS sınavına kadar (1 yıl) geçerli olacak.