Birçok adayın yapılan KPSS sınavının ardından merakla beklediği süreç bugün itibari ile başladı. Bugün ÖSYM tarafından KPSS 2019/6 dönemine ait alımların başlaması ile birlikte adayların da tercih heyecanı başlamış oldu. Buna göre farklı illerde farklı pozisyonlarda alımlar gerçekleşirken toplamda 149 sosyal çalışmacı alımı yapılacağı da açıklandı. İlgili alıma dair detaylar ve nitelik kodları haberin devamında yer alıyor.

Birçok İlde Alım Yapılacak

Toplamda 149 kişi KPSS ile alınacak olup adaylar 50’den fazla şehirde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı il müdürlüklerinde istihdam edilecektir. Buna göre Adana Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Bingöl Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Denizli Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Edirne Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Elazığ Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Giresun Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Isparta Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İzmir Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere 50’den fazla ilde alım yapılacaktır.

Nitelik Kodları Neler?

Adayların tercihte 4148 yani Çocuk Gelişimi veya Çocuk Sağlığı ve Gelişimi lisans programlarının birinden mezun olmak nitelik kodunu ayrıca 4149 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi lisans programından mezun olmak ve 7225 Güvenlik soruşturmasından temiz çıkmak nitelik kodlarını sağlaması gerekmektedir.

İlgili kılavuza ulaşmak için: https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/KPSS/TERCIH6/Tablo3-21112019.pdf