22 Nisan tarihinde başlayan ve 29 nisan 2020 tarihinde sona eren Çevre ve Şehircilik Bakanlığına memur alımı başvurularının ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi.

Çevre ve Şehircilik bakanlığı 2020/6 tercih sonuçları ÖSYM üzerinden sonuç açıklama sayfasından adaylara ilan edilecek. Başvurularda ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile girişi yapılarak tamamlandı. ÖSYM tercih kılavuzuna göre tamamladı. Başvuru genel şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli statüdeki istenilen şartlara sahip olmaları, Sosyal güvenlik durumundan herhangi bir emekli maaşı yada 65 yaşını doldurmuş olanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Tercih kılavuzunda açıklanan nitelik kodlarına uygun olan eğitim şartlarına sahip olmak. Lise, Önlisans ve lisans mezunu olmak gerekli olmaktadır.

PEROSNEL ALIMLARI HANGİ KADROLARDA OLACAK; Adaylar mühendis, büro personeli, şehir planlayıcısı, mimar kadrolarında istihdam edilecekler.

KPSS sınav şartı; 2018 yılında girilen kpss sınavlarından; Önlisans mezunlarının KPSS P93 puan türünden, Lisans mezunlarının P3 puan türünden gerekli olan puana sahip olmaları gerekecek. Eğitim şartlarının yanı sıra Bazı unvanlarda gerekli olan staj şartlarını taşımak. Avukatlık başvuru yapacakların 1136 sayılı kanuna göre avukatlık ruhsatına sahip olmak gerekmektedir.

2020/6 tercih başvurular 29 Nisan tarihinde sona ermişti. ÖSYM tarafından açıklanan bir sonuç açıklama takvimi bulunmuyor. Bu hafta cuma gününe kadar yada haftaya sonuçlar açıklanabilir. Buan göre 2020/6 çevre ve şehirlik Bakanlığı KPSS tercih sonuçları açıklandığında haberdar olmak için TIKLAYIN