Kamu kurumlarında memur, işçi olmak için gerekli olan yöntemlerden bir tanesi olan KPSS puanı ile merkezi atamalar için ilk tercihler 9 Temmuz tarihinde alınmaya başlanacak. Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi daha önce adaylara duyurduğu başvuru takvimine göre 18 Temmuz tarihinde başvuruları tamamnacak. KPSS 2019 tercihleri nasıl yapılacak? Başvuru ücreti ne kadar olacak?

KPSS TERCİHLERİ BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Mülakat olmadan merkezi puan olan kpss ile atamalar 09/07/2019 ile 18/07/2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Devlet Personel Başkanlığının kamu kurumlarından aldığı taleplerin tamamlanması ile gerekli olan Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığından verilen izinler tamamlandı ve başvuru koşulları ile atama kılavuzu tamamlandı. Şimdi sıra adayların kılavuzun açıklanması ve başvuruların alınmasında. Başvurular için adayların ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yapmaları gerekli olacak.

BAŞVURU ADIMLARI;

Adaylar https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden giriş yapabileckeler. Bunun için e-devlet şifresi ile ya da sisteme giriş şifresi ile giriş yapılabilecek.

Aday işlemleri şifresi ile giriş yapmak için T.C. kimlik numarası ile şifre alanlarına giriş yapmak zorunludur. Giriş yapılmasının ardından başvuru sürecindekiler sekmesinde bulunan 2019/1 tercih butonuna tıklamak gerekli olacak. Bu buton 9 Temmuz tarihinde aktif olacaktır.

Diğer yandan başvuru işlemleri yapılırken tercihlerde kurum unvanı, il, ilçe teşkilat ile özel koşullar alanları bulunacak. Bu alanlarda özel koşulların her bir kodun karşılığı kılavuz içerisinde ayrıca belirtilmektedir. Örnek olarak 7225 özel başvuru kodu adayların güvenlik tahkikatının olumlu sonuçlandırılması koşulu ile atanabileceğini ifade etmektedir.

https://isinolsacom.teimg.com/isinolsa-com/images/upload/7225-kosul.png

Adaylar başvuru yapacakları unvan ve kadrolar ile tercihler için mezun odluları öğrenim düzeyinde lise, ön lisans ya da lisans mezunu olarak başvuru koşullarına uygun oluğunu düşündüğü ve tercihte bulunduğu alanlardan emin olduktan sonra tercihlerini bildir butonuna tıklamaları gerekiyor. Tercih işlemleri için başvuru ücreti de olacak. Başvuru ücreti ne kadar?

KPSS TERCİHİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Memur adaylarının en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de 2019/1 tercih başvuru ücreti olmaktadır. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tercih başvuruları için 2019 yılında 20 Tl ücret almaktadır. 2018 yılında yapılan tercihlerde ise 15 Tl başvuru ücreti alınmıştı. Kılavuz açıklandığında başvuru ücreti netleşecektir.

201/1 TERCİHLERİ KADRO VE KURUM DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Adaylar kpss tercihlerinde farklı eğitim düzeylerinde yaklaşık olarak bin kişilik kadro için tercihte bulunabilecekler. 2018/1 ve 2018/2 tercihlerinde hangi kadrolarda alımlar yapılmıştı. 2018 yılı atamalarında alım yapılan kadrolara göre karşılaştırılmasını haberimizden öğrenebilirsiniz.

İŞİN OLSA