ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden açıklamış olduğu sınav takvimine göre 2018 Ortaöğretim KPSS sınavı 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacağı açıklandı. Sınavın başlama saati tüm illerde 10.15 olarak belirlenirken, sınavın süresi de 130 dakikayla sınırlı tutuldu. Sınava girecek adayların dikkatine olarak da sınav başlmadan önce 15 dakika kuralı uygulanmaktadır. Bu kurala göre sınava girecek olan adayların sınav olucakları binaya girmeleri 10.00'dan itibaren yapılmayacağı açıklandı.

ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

2018 Ortaöğretim KPSS sınavına başvuru yapan adayların sınav öncesinde, sınav esnasında ve sınav sonrasında dikkat edip takip etmesi gereken bazı bilgiler bulunmaktadır. Adayların öncelikle sınav giriş belgelerine dikkatli bir şekilde bakarak kağıtta yazan adresde girmeleri gerekmektedir. Sınav başlama saati gelmeden önce adayların sınav giriş belgelerini sınav görevlilerine teslim edilmesi gerekmektedir. Herhangi bir şekilde kopya çekme ya da kopya çekilmesine yardım etme girişimlerinde bulunan adayların sınavları geçersiz sayılmaktadır. Sınav süresince cevaplamalar soru kitapçığına değilde cevap kağıdına işaretlenmesi zorunludur. Sınav görevlileri tarafından verilen soru kitapçıkları ve cevap kağıdı üzerinde yer alan doldurulması gereken alanlar eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. 

2018 Ortaöğretim KPSS SINAV SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 7 Ekim tarihinde yapılacak olan sınavın soruları 3 gün içerisinde ÖSYM sayfasından duyurulacağı bildirildi. Sınava giren adayların kendi sistemleri üzerinden sınav sorularını görebileceklerdir.