Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak, yaşamına memur olarak devam etmek isteyen kişiler ve kamuya bağlı kuruluşlarda görev almak isteyenler için işe girişin altın anahtarı olarak ifade edilebilecek sınavlardan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), ortaöğretim eğitim düzeyi için geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmiş, adaylara sınav soru ve cevapları açıklanmış, 10 günlük de sınav soru ve cevaplarına erişim hakkı tanınmıştı. Adaylar 19 Ekim 2018 tarihine kadar sınav soru ve cevaplarına ÖSYM resmi web adresi üzerinden erişim sağlayabildiler. T.C kimlik numarası ve aday şifreleriyle birlikte bu sınav soru ve cevaplarını incelediler. Cevapların yayımlanmasıyla beraber, hemen hemen her aday alabilecekleri puanları tahmin etme fırsatı yakaladılar. Her ne kadar sınav soru ve cevapları yayınlanmış olsa da sonuçlar henüz yayınlanmadı.

ÖSYM 2018 Ortaöğretim KPSS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

ÖSYM tarafından sınavların uygulama, açıklama ve sonuçların duyurulma tarihleri daima ÖSYM takviminde önceden belirtilir ve bu takvim de kamuoyuna ÖSYM resmi web sitesi üzerinden aktarılır. ÖSYM tarafından yayımlanan takvimde, 2018 Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak sorularının sorulmaması adına, ilgili sınavın açıklanma tarihleri aktarılmıştır. Takvimi henüz inceleme fırsatı bulamamış ziyaretçilerimiz için sonuçların açıklanma tarihinin 08 Kasım 2018 günü olduğunu söyleyebiliriz.

Sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM nin resmi sonuç açıklama sayfası olan sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecekler. Adaylar burada sonuç ekranına ulaşmak için T.C kimlik numaralarını ve ÖSYM aday şifrelerini girerek erişim sağlayabilirler. Sonuçların açıklanma tarihinde, kurumun websitesi üzerinde yoğunluk olabileceğini hatırlatarak, paniğe kapılmamaları gerektiğinin de altını çizmek isteriz. Milyonlarca kişi tarafından katılım sağlanan KPSS Ortaöğretim 2018 sınavının sonuçlarının açıklanmasıyla beraber, tüm ziyaretçilerimizin hayal ettikleri puanlara ulaşmalarını temenni ediyoruz.