Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bugün resmi internet sitesi aracılığı ile sınav takvimini duyurdu. Yayımlanan sınav takviminde 2017 yılında yapılacak olan tüm sınavların hangi tarihlerde düzenleneceği açıklanmış oldu. Peki lisans mezunu adayların büyük merak ile beklediği A Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar ve sınavın ne zaman yapılacağına dair açıklama.

Lisans Mezunları İçin KPSS

Lisans mezunları adayların girebildiği A Grubu Kamu Personeli Seçme Sınav 28 Mayıs 2017'de düzenlenecek. Sınava girmek isteyen adaylar ise 14 Mart 2017 ile 27 Mart 2017 tarihleri arasında sınava Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile başvurabilecek. Başvuru yapamayan adaylar lise müdürlükleri ya da başvuru merkezleri aracılığı ile A Grubu KPSS'ye başvuru yapabilecek.

Olağanüstü hal veya faaliyetlerin olmadığı durumda lisans mezunları için düzenlenecek olan A Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavının 28 Mayıt 2017 tarihinde yapılması bekleniyor. Sınav tarihi veya başvuru tarihlerinde her hangi bir değişikliğin olması halinde sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz. Böyle bir durum olduğunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takvimini değiştirdiği gibi resmi internet sitesinde bulunan duyurular bölümü aracılığı ile hangi tarihlerin değiştiğini ve değişme nedenini de kamuoyuna duyurmaktadır.