Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylara tercih başvurusu imkanı sunmaktadır ancak bunun için öncelikle Devlet Personel Başkanlığı tarafından kılavuzları alması gerekmektedir. Bilindiği gibi Üniversitelere ve kamuya her hangi bir istihdam sağlanacağında bildiri Devlet Personel Başkanlığından yayınlanmaktadır aynı zamanda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin tercih başvuruları içinde DPB inceleme yapmaktadır ve kılavuzları ÖSYM'ye göndererek başvuruların başlamasını sağlamaktadır.

2016/1 KPSS tercih başvuruları 3 hafta sonra başlayacak. Yapılacak olan atamalar 2016 yılının ilk ataması olacak  ve yüz binlerce memur adayının başvuru yapması beklenmektedir.

2016/1 KPSS Tercih Başvurularına Kimler Başvurabilir

2016/1 KPSS tercih başvurularına 2014 yılında KPSS'ye girmiş olan adaylar başvurabilmektedir. Son kez başvuru yapacak olan bu adayların bundan sonraki başvurularda tercih yapabilmesi için tekrar KPSS'ye girmesi ya da bu sene düzenlenmiş olan KPSS sınavına girmiş olması gerekmektedir.
Tercihler Ne Zaman Başlayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yaptığı açıklama ile 2016/1 KPSS tercihlerinin 22 Haziran itibari ile başvuruların başlayacağını belirtti. Son başvuru tarihi ise 1 Temmuz olarak açıklandı. Adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesine girerek kendi profilleri üzerinden başvuru yapabilmekteler eğer başvuru yapmayı bilmiyorlarsa en yakın ÖSYM tercih merkezleri ya da lise ve dengi okulların müdürlüklerinden tercih başvurusunu yapabilirler