Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar aldıkları puanlar ile kamu kurumlarına memur olarak tercih başvurusu yapmaktadır. Alınacak kontenjanlar için pozisyona başvuru yapan adayların puan sıralaması yapılır ve yüksek aza doğru en çok puan alan adaylar pozisyon için başvurusunu kazanır.

Bu senenin ilk atamasının yapılması için geri sayım başladı. Adayların en çok merak ettiği soru ise kadro dağılımlarının nasıl olduğudur. Peki kadro dağılımları nasıl? Hangi Pozisyonlara alım yapılacak? hangi bölümlerde yığılma var

10 Bin Personel Alınacak

Yapılan resmi açıklamaları incelediğimizde 2016/1 KPSS atamasında toplam 10 bin adaya istihdam sağlanacak. Bu 10 Bin adayın 6 Bin'i sağlık personeli olacak ve geriye kalan 4 bin personel ise boş olan pozisyonlara dağıtılacak. Peki hangi mezunlara istihdam sağlanacak.

Konu hakkında her hangi bir resmi açıklama yok. Ancak Bakanlıkların yaptığı çalışmalar neticesinde yığılma olan bölümlerin önünün açılması isteniyor. Özellikle İBF'den mezun olan adayların sayısı bir hayli çoğaldı ve her sene 10 - 30 bin arası daha mezun ekleniyor. Bu kadar adayın nasıl bitirileceği merak konusu. Aynı zamanda mühendislik bölümlerininde önü kapanmaya başlandı. Devlet Kurumları alımları daha da azaltmaya başladı ve puanlarda otomatik olarak yükseliyor. Adaylar isyanda bakalım 2016/1 KPSS kadro dağılımları nasıl olacak.