Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı soruları ve cevap anahtarı açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi her sene lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olan adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı yapmaktadır. Adayların girdiği bu sınavdan aldığı puanlar ile kamu kuruluşlarına başvuru yapmaktadır. Alınan puanlar başvuru sürecini önemli derecede etkilediği gibi kurumların belirlediği minumum puan barajını geçemeyen kişiler başvuru yapamamaktadır.

22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans mezunları için yapıldı. Sınav da Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri konularından adaylara sorular soruldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi her sene soruları paylaşıp paylaşmayacağı konusunda fikir değiştirmekte ve adına pek çok kez mahkeme dosyaları açılmaktadır. Bu sene YGS soruları açıklanmıştı ve KPSS sorularının da muhtemelen açıklanması yönünde yorumlar yapılmaktaydı.
Sabah saatlerinde sınavın bitmesi ile birlikte ÖSYM konu hakkında bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklama da akşam üstü saat 18.00 surlarında sınav soru ve cevaplarının tamamı ÖSYM'nin resmi internet sitesinden duyurulacağı belirtildi. Ek olarak sınav kağıtlarının ve cevaplarının hiçbir şekilde çoğaltılmaması gerektiğini de belirtilerek yapılan uyarılara uymayanlar hakkında işlem başlatılacağı da belirtildi. Bilindiği gibi geçtiğimiz sene ÖSYM soruları havuzdan seçeceğini belirtmişti. Fakat soruları yayınlaması ile bu kararının değişip değişmediği konusunda yorumlar yapılmaktadır.