Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi memur olmak isteyen adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Engelli adaylar için ise ortam ve mekan farkı ile Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Bu sınava giren adaylar kendi bedenlerine uygun olan yerlerde memur olarak istihdam edebilmektedir. Aynı zamandan engelli olduğu için eğitim alamayan adaylar için ise kura atamaları yapılmaktadır. Bu atama için adayların her hangi bir sınava girmesine gerek yoktur. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kura atamaları başladığı zaman tercih yapan adayların isimleri alınmaktadır. Yapılan kura çekiminde adayın isminin çıkması ile bedeni ve sağlığına uygun bir çalışma ortamında memur olarak göreve başlamaktadır.

Sonuçlar Açıklandı

Engelli olduğu halde eğitimine devam eden ve Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek atama bekleyen ve kura çekimlerine başvurarak memur olmaya çalışan adaylara müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Sonuçların açıklandığı belirtildi.

EKPSS ve Kura atamalarında toplam 6 bin 113 engelli memur alımının yapılacağı duyurulmuştu. EKPSS atama sonuçları ve kura atama sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar aşağıda belirtilen linkleri takip ederek sonuçlara ulaşabilirler. İki bölümünde linki ayrı ayrı belirtilmiş olup adayların sonuçları öğrenebilmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sayfasına giriş yapması gerekmektedir.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4132
https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4131