Sosyal Güvenlik Kurumu geçtiğimiz haftalarda bünyesine memur alımı için ilan yayımlamıştı. Adaylar başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden 10 Haziran 2019 tarihi ile 17 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiler.

Başvuru işlemleri bazı nitelikler doğrultusunda yapıldı.Adayların başvuru yapabilmeleri için 2017 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan ve üzeri puan almış olmaları gerekmekteydi. Bu yönde adaylar yüksek puan ile başvuru yaptılar ve şimdi değerlendirilecekler.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Sosyal Güvenlik Kurumu 400 denetmen yardımcısı alımı için başvuru sonuçları açıklandı. Haftalar öncesi yayımlanan ilan da da 20 Haziran 2019 tarihinde sonuçların açıklanacağı belirtilmekteydi. Bu yönde Taşra teşkilatına istihdam edilmek üzere 400 Sosyal Güvenlik Denetmen yardımcısı sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet adresi olan www.sgk.gov.tr adresi üzerinde sonuçlar duyuruldu. Sonuç ekranına ulaşmak için haberimizin sonundaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

BAŞVURULAR NASIL DEĞERLENDİRİLDİ?

Adayların kamu Personeli seçme sınavı puan durumları ele alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar bir sıralama yapıldı ve kadro sayısının 4 katı kadar aday Giriş sınavına katılmaya hak kazandı.

SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ:

Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi açıklanmış olup adaylar şimdi sınavın ne zaman yapılacağını merak etmeye başladılar. Sözlü sınav 08 temmuz 2019 tarihi ile 26 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Açıklana sonuçlarda adayların sınava ne zaman katılacağı belirtilmiştir.

SINAV KONULARI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Denetmen yardımcılığı Giriş sınavı katılacak adaylar için konular şöyledir.

Kamu maliyesi: Maliye teorisi (kamu gelir ve giderleri, kamu borçları ve bütçesi). Maliye politikası, Vergi hukuku ve Türk vergi sistemi

İktisat: İktisat teorisi (Mikro iktisat, Makro iktisat ve iktisadi analiz), iktisat politikası, Para teorisi ve politikası, Uluslararası iktisat, Türkiye ekonomisi ve güncel ekonomik sorunlar.

Hukuk: Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk (aile hukuku ve miras hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (ticari işletme hukuku, şirketler hukuku ve kıymetli evrak hukuku), İdare Hukuku ve İdari Yargılama Usul Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku.

Muhasebe: Genel muhasebe, Mali tablolar analizi.

Matematik, istatistik aktüerya bölümleri mezunlarından alınacak denetmen, yardımcısı adayları için mezun olunan bölüme ilişkin alan bilgisi.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

SONUÇLARA İTİRAZ:

Giriş sınavı sonucuna itirazlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde dilekçe ile Kuruma (Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Personel Daire Başkalığa Ziyabey Cad. No:6 Balgat /ANKARA adresine) yapılabilir. İtirazlar Komisyona ulaştığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) gün içerisinde incelenerek sonuçlandırılır ve ilgiliye yazılı ve/veya elektronik olarak bildirilir. Komisyonun inceleme sonuçları kesindir.

SGK 'DAN DUYURU

 Kurumumuz taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 400 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alımına ilişkin 24 Mayıs 2019 tarihinde yapılan ilana üzerine 10 – 17 Haziran 2019 tarihleri arasında alınan başvurular neticesinde KPSS puanı esas alınarak yapılan sıralamaya göre; KPSS P23, KPSS P40, KPSS P42 ve KPSS P47 puan türlerinden yapılan başvurularda taban kapanış puanı 85,33522 olarak, KPSS 13 puan türünden yapılan başvurularda taban kapanış puanı ise 78,44475 olarak belirlenmiş olup sınava katılmaya hak kazanan adayların sınav tarihleri ve sınava gireceği yerleri gösteren liste ekte yer almaktadır.

BAŞVURU SONUÇ EKRANI

Editör: TE Bilisim