Toplum yararına programı çalışanlarına kadro verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığında çalışan TYP çalışanlarına Müjdeli Haber geldi! Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanlığı 5620 sayılı kamuda geçici işçi kadrosunda çalışanların sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmalarına ilişkin kanun teklifi sundu. Bilindiği gibi 696 sayılı olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılmasına ilişkin kanun hükmünde kararnameye göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan özel güvenlik görevlileri İŞKUR üzerinden toplum yararına programı kapsamında görevlendiriliyorlar.

Milli Eğitim özel güvenlik görevlisi kadrosu çalışanları 10 ay istihdam ediliyor ve 2 ayı sosyal güvence şartlarının dışında herhangi bir gelir Kazancı olmadan geçici süreli olarak 10 ay istihdam ediliyor. Bu konuda kadro bekleyen TYP çalışanları seslerini sosyal medya üzerinden  sesini duyurmaktalardı. TYP çalışanları sürekli işçi statüsüne kavuşacak mı toplum yararına personeline kadaro ne zaman gelecek? TBMM'ye sunulan kanun teklifini detayları şu şekilde.

TYP ÇALIŞANLARINA KADRO VARMI?

5620 sayılı kanun ek maddesine gereği 696 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan geçici işçi kadrosundaki toplum yararına programı kapsamı statüsünde çalışan özel güvenlik görevlisi personelin tamamının kanunun yayınlaması sonrasında sürekli işçi statüsüne kavuşturulacaklar. Kanun yayınlanmasından itibaren 30 gün içerisinde çalışanlar kurumlarına başvuru yaparak işçi kadrolarına geçebilecekler. Kanun resmi gazetede yayımlandıktan 60 gün içerisinde geçişler tamamlanacak. Bu kapsamda maaş hakları mevcut olan sosyal ve mali haklar geçerli olacak. İşçi aleyhine herhangi bir artış ya da değişiklik gerçekleşmeyecek toplu iş sözleşmesi maddelerine göre maaş haklarında artışlar gerçekleştirilecek. 4857 sayılı iş kanunu içerisinde yer alan işçi lehine olan maddelerden yararlanabilecekler.