Milli Savunma Bakanlığı 1072 işçi alımı kura sonuçları, MSB çekiliş sonucu tam listesi Personel Temin Başvuru sonucu ve son gelişmeleri aktarıyoruz.

Milli Savunma Bakanlığı Çalışma Bakanlığı İŞKUR üzerinden gerçekleştirilen sürekli işçi alımı kadrosunda 1072 personel başvuruları tamamlandı. MSB 1072 personel alımı kura sonucu ne zaman açıklanacak? İŞKUR kura sonuçları neden açıklanmadı? Sözlü mülakata katılacak adayların tam listesi nasıl öğrenilebilir? Sözlü mülakat tarihi nedir? Tüm bu soruların cevabı son 2 günde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Çünkü Milli Savunma Bakanlığı tarafından işçi kura sonucu bekleyen adaylar Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 10:00'da noter huzurunda gerçekleştirilen kura sonuçları ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. MSB işçi kura sonuçları Personel Temin resmi internet sitesi üzerinden açıklaması bekleniyor. işin olsa sitesinden anında souç sorgulama ekranını paylaşayacağız.

KURA SONUCU NASIL ÖĞRENİLECEK?

1072 işçi alımı sözlü sınavına girecek adaylar sonuçların belli olmasının ardından, Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden açıklanacak adaylar bu sayfaya T.C. Kimlik numarası ile giriş yapabilecekler. Kur'a sonucu ve mülakat sınavına girmeye hak kazanan adayların listesi belli olur olmaz İşin olsa sitesinden anında aktaracağız.

Sözlü sınava açılan kadro sayısının 4 katı kadar aday girecektir. Bu sınava girmek için adaylar yönetmelik gereğince noter kurasından isminin çıkması gerekmektedir. 4 kat kadar asil listenin yanında 4 katı da yedek liste belirlenecektir. Kura geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün salonda yapılarak uygulama sınavına girecek adaylar için resmi internet sitesi aracıyla olayları bilgilendirme gerçekleştirilecek. Ayrıca herhangi bir tebligat olmayacaktır. Kura çekimi yeni tip koronavirüs covid-19 salgın nedeniyle adayların canlı olarak izleme şansı olmamıştır.

BELGE TESLİMİ VE EVRAK KONTROLÜ;

Milli Savunma Bakanlığı kura sonucu açıkladıktan sonra ilanda belirtilen şartları taşıyıp taşımadığı belge kontrollerinde belirlenecek. Bu sebeple sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar için açılanacak duyuruda belge kontrolü tarihi belli olacak ve bu tarihler arasında yedek liste de dahil olmak üzere tüm adaylar gerekli belgeleri ve yanında fotokopilerini getirecekler ve teslim edecekler. Açıklanan listeden olup da bilgileri hatalı, evrak kontrolü için teslim etmeyen yada eksik bulunanlar yerine yedek listedeki sıralamaya göre sınavı çağıracaklar. Ayrıca belge teslimi tarihinde gelmeyen adayların yerine de yedek listeden aday çağrılacak. Adaylara ayrıca posta yoluyla tebligat gönderimi gerçekleştirmeyecek.

MÜLAKAT SINAVINDA NE SORULACAK?

Adayların girmek istedikleri mesleğe ait bilgilerden becerilerden ve işe ait mesleki yetkinliği ölçmeye çalışılacak. Bu tarz sorular sorulacak. Adayların sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 alan adaylar başarılı olacak. 70'in altında kalan adaylar ise sınavdan başarısız olarak kabul edecekler.

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları pertemin.msb.govt.tr adresi üzerinden adaylara duyurulacak. 27 Temmuz tarihinde yapılan kura sonuçları 28 Temmuz günü açıklanmadı. kura sonucu sorgulama ekranı verdiğimiz üzerine gerçekleştirecek. İşçi alım kura sonuçları ne zaman açıklanacak? MSB işçi alımı sonuçları 29 Temmuz'da ya da 30 Temmuz tarihlerinde gün içerisinde açıklanmasını bekliyoruz. Açıklanan linki bu sayfa üzerinden aktaracağız. Adaylar sosyal medya üzerinden ve mobil uygulama üzerinden sayfalarımızdan bildirimleri ve gelişmeleri takip etmeleri faydalı olacaktır.

Başvuru şartları nedir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış 36 yaşından gün almamış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, askerlikle ilişiği olmamak, herhangi bir kurumdan emeklilik yaşlılık ya da malüllük aylığı almıyor olmak, başvuru yapılan kadroların gerekli olan mezuniyet birilerinden sahip ve meseleyi  yeterlilik ustalık belgesine sahip olmak, açıklanan meslek dallarından sadece bir tanesine başvuru gerçekleştirebilecektir.

İŞİN OLSA