Kamu ve özel sektör ilanlarının yer aldığı İŞKUR üzerinden her gün binlerce ilan yayınlanmakta olup bu ilanların birçoğu özel sektör firmalarına ait olsa da özellikle şubat ayı itibariyle kamu kurumlarına da 900’den fazla personel alımı için ilana çıkıldı. Birçok kamu kurumu KPSS şartı olmadan İŞKUR üzerinden personel alımı gerçekleştirecek olup ilgili kurumlar ve alımın gerçekleştirileceği kadrolar ise haberin devamında yer alıyor.

Hangi Kurumlar Alım Yapıyor?

İŞKUR üzerinden farklı birçok kamu kurumu alım yapacak olup Şubat 2020 itibariyle alım yapacak olanlar TÜBİTAK-Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (Kamu Grubu), Kırıkkale Merkez Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Akharım Belediye Başkanlığı, İ.Ü.C. Genel Sekreterlik, Hatipli Bel. Başkanlığı, Şırnak Belediye Başkanlığı, Enez Belediye Başkanlığı, Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü şeklinde yer alıyor.

Hangi Kadrolara Personel Alınacak?

İlgili kurumlar tarafından yapılacak olan alımda 900’den fazla personel alınacak olup adaylar Güvenlik Görevlisi, Makam Şoförü, Hemşire, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı, Elektrikçi (Genel), Temizlik Görevlisi, Fayans, Seramik Ve Karo Döşemecisi, Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı, Beden İşçisi (Genel) kadrolarında istihdam edilecek

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda istenilen şartlar başvurulacak kadroya ve ilana göre değişiklik göstermekle birlikte en az öğrenim şartı, tecrübe şartı, kurum ile aynı ilde ikamet etme şartı, ilgili belge ve diğer alım şartlarını sağlamaları istenmektedir. İŞKUR’a kayıtlı olan adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden işveren türünü kamu olarak değiştirip ilgili ilanlara kısaca ulaşabilmektedir.

ÇAYKUR alımına ilişkin detaylar için: https://www.isinolsa.com/kamu-personel-alimlari/caykur-730-personel-alimi-yapilacak-kura-ile-atanacak-h31151.html