İŞKUR üzerinden kamu kurumlarına geçici personel alımları yapılacak.

Toplum Yararına Programı kapsamında Türkiye genelinde bulunan bir çok kamu kurumun bulunduğu farklı uygulama alanlarında personeller istihdam edileceği açıklandı. İŞKUR milli istihdam projesi kapsamında kamu kurumu daimi personel alımı özel firmalara yapılacak olan istihdamlar tüm hızıyla devam ediyor. Kamu kurumlarına ihtiyaç bulunan alanlardaki personel alımlarının bir kısmı TYP alımları ile sağlanıyor. Sosyal Çalışma Programı, Kamu memur alımı, kurum dışı kamu işçi alımı, iş başı eğitim programı, engelli istihdamı, girişimcilik programı eğitimi yanı sıra TYP ile istihdam ise İŞKUR’un düzenlediği programlardır. Buna göre Toplum Yararına Programı Kapsamındaki istihdamlarda Haziran ayına ait ilanlar bugün işkur e-şube üzerinden açıklandı.

HANGİ İLLERDE ALIMLAR YAPILACAK?

Sinop, merkez ve ilçelerinde, Karaman Merkez, Siirt ilçelerinde çevre temizliği uygulama alanında, kamusal alt yapının yenilenmesi, uygulama alanlarında istihdamlar yapılacak. Başvurular 14 Haziran tarihine kadar devam edecek. Sinop merkez ve ilçelerindeki personel alımlarında 24 Haziran tarihi ile 23 Aralık tarihine kadar görev yapacaklar. Karaman merkezde 1 Temmuz ile 31 Aralık tarihine kadar görevlendirilecek. Siirt ilçelerinde ise 1 Temmuz ile 27 Aralık tarihleri arasında görevlendirilecekler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresi üzerinden arama yapılarak başvuru yapılabilecek. Başvurular 14 Haziran tarihine kadar devam edecek. Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA