İŞKUR’un başta istihdam olmak üzere kadınların iş yaşamına girmesi ve meslek sahibi olması adına farklı kurslar uygulanmaktadır. Bu noktada 46 farklı şehir için yayınlanan yeni ilanlarda çeşitli meslek edindirme ve istihdam kursları kapsamında aylık 400 TL destek ile kadınlar hem ek gelir sahibi olmuş oluyor hem de meslek öğreniyor ve istihdam edilebiliyor. Buna göre 46 farklı şehirde açılan kurslar ve detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Hangi Kurslar Var? Şartlar Nelerdir?

MEK kursları istihdam garantili olup kursiyerler günlük 5 ile 8 saat arasında eğitim görmektedir. Aynı zamanda kursiyerlere 30 ile 85 TL arasında ücret ödenmekte olup sigorta ödemeleri de gerçekleşen adaylar kurs bitiminde ise istihdam edilmektedir. Buna göre çoğu kursun başvuruları da bugün başladı. İstanbul, Balıkesir, İzmir, Kocaeli, Adana, Şanlıurfa, Rize ve Sinop başta olmak üzere 46 ilde açılan kurslara kurs numarası ile ulaşmak mümkündür. Ayraca adaylar Bilgisayar Oyunları Programcısı, Kurumsal Kaynak Planlama başta olmak üzere çeşitli alanlarda istihdam edilmektedir.

Ayrıca adayların başvuru yapmak için sağlaması gereken şartlar arasında Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, İşverenin aradığı özel şartları taşımak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Emekli olmamak şartları yer almaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İlgili ilana başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx adresinden gerçekleşmekte olup MEK, İstihdam ve diğer kurslarını seçerek ilgili ilana ulaşmak ve başvuru yapmak mümkündür.