Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre Toplum Yararına Programı adı altında personel alımlarında son günlere gelindi. Eylül ayı sonunda 10 bin kişilik TYP personel alımı ilanı ardından hala yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre İstanbul ilinde 217 personel alımı yapılacak.

İLÇEYE GÖRE DAĞILIM:

İstanbul Milli Eğitim bakanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre 4 farklı ilçede alımlar yapılacak. Buna göre, İstanbul Ataşehir'de 55, İstanbul Adalar'da 10, İstanbul Üsküdar'da 121 ve İstanbul Kadıköy ilçesinde 31 katılımcı sayısı ile 217 Milli Eğitim bakanlığı Güvenlik alımı yapılacağı ilan edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İstanbul Toplum Yararı kapsamında 2 bin tl karşılığında alınacak perosnellerden,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Emekli olmamak veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • İŞKUR kaydı bulunmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Herhangi bir eğitim kurumuna kayıtlı olmamak ( Açıköğretim Dahil ),
  • işsiz olmak,

Şartıları aranacaktır. Ayrıca adayların istihdam süresi 9 ay olarak beliritlmiş ve adayların görev bitiş tarihi Haziran 2020 olarak belirtilmiştir. Günlük çalışma saati ise 9 saati geçemeyecektir.

BAŞVURULAR:

Başvurular yine İŞKUR Üzerinden alınacaktır. Başvurular geçtiğimiz gün başlamış olup artık sona ernekmetedir. Adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresi üzerinden İŞKUR kayıt bilgileri ile online olarak gerçekleştirmeleri gerekmektedir.