Haziran 2020 yılı itibari ile İŞKUR üzerinden yayınlanan alımlarda farklı kadrolarda özel ve kamu sektörü kapsamında her gün onlarca ilan yayınlanmakta olup yayınlanan bu yeni ilanlarda 387 güvenlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. Farklı il, kadro ve pozisyonlarda gerçekleştirilecek olan alımlarda adayların birtakım şartların sağlanması gerekmekte olup ilgili başvuru şartları ile alıma ilişkin diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Hangi Kadrolarda Alım Var?

İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımda güvenlik görevlisi unvanında farklı birçok ilan yayınlanmış olup genel olarak alımların yapılacağı unvanlara ilişkin detaylar ve alım sayılarını şu şekilde açıklamak mümkündür.

Güvenlik Amiri/Sorumlusu 2 kişi, Güvenlik Görevlisi 331 kişi, Güvenlik Görevlisi (Silahlı) 11 kişi, Güvenlik Görevlisi (Silahsız) 42 kişi, Güvenlik Müdürü1 kişi olarak ifade edilmiştir.

Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara başvurmak isteyenler için sağlanması gereken birtakım başvuru şartları yer almakta olup bunlar arasında İŞKUR’a kayıtlı olmak, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarında yoksun olmamak, emekli olmamak, ilanda yer alan en az öğrenim derecesine sahip olmak, ilgili belge ve sertifikalara sahip olmak, ilanın yayınlandığı ile ya da ilçede ikamet ediyor olmak başta olmak üzere farklı özel başvuru şartlarının sağlanması gerekmektedir. Ayrıca kamu alımlarında KPSS gibi özel şartlar da bulunabilmektedir.

Kamuya Güvenlik Görevlisi Alımları

Kamu kurumları bünyesinde gerçekleştirilecek olan güvenlik görevlisi alımları da İŞKUR üzerinden yayınlanmakta olup bu kapsamda yayınlana ilanlarda 4 üniversite bünyesinde alımlar gerçekleştirilecektir.

Kocaeli Üniversitesi İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 9 güvenlik görevlisi alımı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından ise 27 güvenlik görevlisi, Giresun Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde ise 8 personel, Pamukkale Üniversitesi tarafından ise 64 güvenlik görevlisi alımı yapılacaktır.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara başvuru yapmak için mutlaka İŞKUR’a kayıt olunması gerekli olup ilgili ilanlara başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048 linki üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden ilgili kadroya tıklamak sureti ile gerçekleştirilmektedir. Şartları sağlayan adaylar ilgili linklere tıklayarak online olarak başvuru yapabilmektedir.