Şubat ayının ilk haftasında İŞKUR üzerinden birçok meslek grubuna ilişkin kamu ve özel sektör ilanları yayınlanmış olup 1457 farklı meslekte, farklı illerde kamu veya özel sektörde istihdam edilmek üzere toplamda 42 bin 150 kişi alınacaktır. Alım yapılacak olan meslek grupları, sayıları ve başvuru şartları haberimizin devamında yer alıyor.

Hangi Kadrolarda Alım Var?

İŞKUR üzerinden toplamda 42 bin 150 personel alımı yapılacak olup bu alımlarda en çok alımını gerçekleştirildiği alanlar ise şu şekilde açıklanmıştır.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili ilanlara başvuru için en az öğrenim şartını sağlama, ilgili kurumun çalıştığı ilde ikamet ediyor olma, ilgili belge ve sertifikalar sahip olma, istenilen deneyimi bulundurma, belirtilen yaş aralığında olma gibi özel şartlar ve genel alım şartlarını sağlama şeklinde bir başvuru şartı sunulabilmektedir. Bu noktada farklı meslek gruplarında farklı başvuru şartları yer almaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda istenilen şartlar başvurulacak kadroya ve ilana göre değişiklik göstermekle birlikte en az öğrenim şartı, tecrübe şartı, kurum ile aynı ilde ikamet etme şartı, ilgili belge ve diğer alım şartlarını sağlamaları istenmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür. İlgili arama alanından meslek filtresi, il ve diğer seçenekler ile istenilen sonuçlara kısaca ulaşmak da mümkündür.