İŞKUR tarafında vatandaşların iş ve meslek sahibi olmasına yönelik uygulamalardan biri de meslek edindirme kursları olup adaylar bu meslek kurları sonrasında hem meslek öğrenmiş oluyor hem de günlü 60 TL’ye varan cep harçlığı ile gelir elde ediyor. Ayrıca istihdam garantili MEK kursları sonrasında ise adaylar ilgili kurumlarda istihdam da edilebiliyor. Binlerce kişinin merakla beklediği kurslar ağustos ayı itibari ile de açık olup adaylar kendi illerinde başvuruya açılan kurslara online olarak kayıt yaptırabiliyor. İşte açık MEK kursları ve diğer detaylar.

Hangi Kurslar, Hangi İllerde Açık?

MEK kurslarına katılmak isteyenler kendi il veya ilçelerinde açılan kurslara başvuru yapabilmekte olup bu noktada hali hazırda başvuruya açık olan kurslar ve meslek alanları şu şekildedir.

Adana Yüreğir Elektrik Pano Elemanı, Yalova Merkez Kadın Giyim Modelist Yardımcısı, İstanbul Beylikdüzü Müşteri Temsilcisi, Osmaniye Merkez Bahçıvan, Ordu Altınordu Folklorik Bebek Yapımcısı, Kırşehir Merkez Örtü Altı Sebze Yetiştiricisi, Kırklareli Merkez Düz Dikiş Makineci, Balıkesir Gönen/Balıkesir Kadın Plaj Giysileri Dikim Elemanı, AdanaYüreğir Yüzey Boyama Elemanı, Adana Yüreğir Kadın Giyim Modelist Yardımcısı, Sivas Merkez Medikal Maske İmal İşçisi, Sivas Merkez Mis Sabun Üretim İşçisi, Sivas Merkez Aşçı Yardımcısı, Sivas Merkez Medikal Maske İmal İşçisi, Adana Yüreğir Yüzey Boyama Elemanı Olmak Üzere 53 Farklı Alanda Sitede Yer Almaktadır.

Ne Kadar Ücret Ödeniyor?

Mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara, kurslara fiilen katıldıkları gün üzerindenistihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 60 TL, geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 40 TL, istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 30 TL, İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan kadınlar 95 TL, sanayi kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL ve Genel sağlık sigortası primi ödemesi ile iş kazası sigortası yapılmaktadır.

İlgili kurslara başvuru yapmak isteyenler https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/mesleki-egitim-kurslari/ adres üzerinden başvuru şatlarını, https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1 adres üzerinden ise açık ilanlara erişim sağlayabilir.