Her gün binlerce iş veren ile iş arayanları bir araya getirerek ülke istihdamına katkı sağlayan önemli kuruluşlardan biri olan İŞKUR, binlerce kişiye de hem özel sektör hem de kamu sektöründe iş imkânı sağlamaktadır. Herkesin kolay bir şekilde online ya da İŞKURmüdürlüklerinden kolaylıkla kaydını yaparak kullanabileceği bu platforma üye olmak ise oldukça kolaydır. Haberin devamında ise kolay bir anlatım ile bu kayıt olma aşamaları yer almaktadır.

İŞKUR’A Kayıt Aşamaları

İŞKUR’a internet üzerinden kayıt olmak için öncelikle https://esube.iskur.gov.tr adresine adaylar giriş yapmalıdır.

Ekran üzerinden Üye ol butonuna tıklanır. Buradan üyelik sözleşmesine “onaylıyorum” şeklinde bir onay verilip devam edilir. Açılan sayfada adaylardan T.C. Kimlik numaraları, as ve soyad bilgileri ile iletişim bilgilerinin girilmesi istenmektedir. Bu bilgileri doğru bir şekilde giren adaylar ileri diyerek devam etmelidir. Devamında adaylardan eğitim durumları, nitelikleri ve diğer ilgili konularda bilgileri doğrulamaları ve girmeleri istenir. Üyelik bu aşamadan sonra başarı ile tamamlanmış olur. Ayrıca İŞKUR’a işveren olarak kayıt olmak için ise  https://esube.iskur.gov.tr/Ortak/IsverenKayit.aspx linkinden erişim sağlanmaktadır.

İŞKUR’dan Açık İlanlara Başvurma

İŞKUR’a üye olduktan sonra ilanlara başvurmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx linkinden arama filtresi seçerek iş ilanlarına ulaşmak mümkündür. Online olarak yapılacak olan başvurularda İŞKUR’a kayıt olurken girilen bilgiler istenmekte olup kayıt sırasında bu bilgilerin doğru bir şekilde girilmesi oldukça büyük önem arz etmektedir.