Korona virüs dönemi ile birlikte çay işinde çalışacak personel bulunamaması nedeniyle dolgun maaş ile işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Konuyla ilgili ilk açıklama geçtiğimiz günlerde Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’ndan gelmişti. Çalışacak kişilerin belirli bölgelerle sınırlı tutulacağı ve bölgedeki tarım faaliyetleri boyunca korona virüs tedbirlerinin alınacağı açıklanırken, çalışacak kişilerin 6 ay boyunca sigortalı ve dolgun maaşlı şekilde çalışacağı açıklandı. 1 aylık sezonda kişilerin performansına göre ek ödeme alabileceği ifada edilirken 400 kilo çay toplanması halinde 6 bin 900 TL’lik bir aylık ücretin ödeneceği ifade edildi.

İŞKUR üzerinden başvurular başladı

İŞKUR aracılığı ile yapılacak işçi alımlarında, şu anda başvuru süreci başlamış durumda. Çay toplama elemanı olarak geçen iş ilanında detaylara da yer verilmiş durumda. İlana göre alınacak kişiler Mayıs ayı itibariyle çalışmaya başlayacak. Ekim ayında ise iş süreci tamamlanmış olacak. Kişinin topladığı çay miktarına göre ödemeleri yapılacak.

İŞKUR 6900 TL maaşla işçi alımı başvurusu

Başvurular İŞKUR üzerinden alındığından dolayı kişilerin başvurularını online olarak yapması zorunlu. İŞKUR girişi yatıktan sonra çay toplama elemanı olarak yapacağınız sorgulamalar sonucunda başvuru ekranına ulaşabilir, başvurunuzu yapabilirsiniz.

Özellikle maaşın yüksek olması nedeniyle başvuruların yoğun olması bekleniyor.