Çalışmayan ve ev ekonomisine katkı sağlamak istene kadınlara müjdeli bir haber verildi. İŞKUR tarafından Türkiye’nin birçok ilinde, farklı alanlarda açılan kurslar kapsamında hem iş imkânı hem de kazanç elde etmek isteyen kadınlara aylık 2 bin 400 TL gelir elde etme olanağı sunuldu. Buna göre ilgili ödemeden yararlanmak isteyenler ve İş Başı Programı programlarına katılmak isteyenlerin sağlaması gereken şartlar ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

İEP Kursları Başvuru Şartları

İşte Anne projesi olarak adlandırılan bu proje kapsamında annelere aylık 2 bin 400 TL destek verileceği açıklandı. Haberde yer alan detaya göre İŞKUR İş Başı Mesleki Eğitim Kursları kapsamındayapılan programa katılan annelere günlük olarak 80 TL olmak üzere ödeme yapılacağı ifade edildi.Özellikle projeye katılmak isteyen anneler arasından 0 ile 15 yaş arası çocuğu bulunan anneler başvuru yapabilmekte olup ayrıca 15 yaşından büyük olan bir çocuğa sahip annelerin de programın farklı kurslarından yararlanması mümkün.

Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

İŞKUR üzerinden açılan İşbaşı Eğitim Programlarına katılmaları şartı ile annelere ve çalışmayan ev hanımlarına hem istihdam olanağı sağlanmış oluyor hem de günlük 77 lira 70 kuruş ödeme yapılmaktadır. Bu doğrultuda kurslara düzenli olarak 26 gün katılım yapılması durumundabir annelere bir aylık 2 bin 20 lira ödeme yapılmış oluyor.

Annelere 77 TL günlük cep harçlığı verilmesi kararlaştırılırken alınacak olan toplam ücret ise aylık 2.400 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra sigorta giderleri de İŞKUR tarafından karşılanmakta olup kurs süresi bilişim ve imalat sektörleri için en fazla 6 ay boyunca, diğer sektörlerde ise de en fazla 3 ay şeklinde uygulanmaktadır. Programa katılmak içi ise İŞKUR merkezlerine kayıt yaptırmak gereklidir.