Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR Türkiye genelinde açacağı kurs ve eğitimler belli oldu.

Buna göre İŞKUR'un yurt içi ülke genelinde 37 il genelinde ve bu illere bağlı ilçelerde istihdam edilecekler. Buna göre 86 faklı meslek dalında eğitimler yapılacak. Herhangi bir eğitimi tamamlayan ya da bir eğitim sahibi olmayan adaylar arasından yaş şartını ve diğer şartları taşımaları ile bu kurslara başvuru yapabilecekler. Hangi illerde alımlar yapılacak?

HANGİ İLLERDE BAŞVURULAR ALINACAK?

Edirne, Tokat, Antalya, Aydın, Ankara, Adana, Sivas, Malatya, Sinop, Balıkesir, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Denizli, Iğdır, Bilecik, Yalova, Kahramanmaraş, Batman, Aksaray, İzmir, Kütahya, Yozgat, Siirt, Kayseri, Hatay, Nevşehir illerine Mesleki Edindirme Kursları için eğitimler açılacak.

MESLEKLER NELER?

36 İl genelindeki eğitimlerde bir çok farklı branş ve iş kolunda eğitimler veriliyor. Adaylar başvuru şartına sahip olduğu ilanlara başvuru yapabilecekler. Buna göre bazı meslekler şu şekilde olacak. Oto Yedek Parça Satış Elemanı, Süt Toplama İşçisi, Kütüphane Ve Bilgi Hizmetleri, yardımcı Elemanı, Deri Konfeksiyon Makinecisi, Elektrik Pano Montaj İşçisi, İşletmeci, Makrome Örgücü, Dokuma Konfeksiyon Makineci, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni, Satış Danışmanı / Uzmanı, Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı, Malzeme Takip Ve Dağıtım İşçisi, Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi, Aşçı Yardımcısı, Ceviz Yetiştiricisi, El Nakışçısı, Yüzey Süslemecisi, Kilim Dokuyucu El Tezgahı, Ev Tekstili Ürünleri, Hazırlama Elemanı kadrolarında ve diğer kadrolarda olacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adayların esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden online işlemler menüsünden, kurs-programlar ve kurs program bilgileri ekranını açmaları ve başvuru yapılabilecek olan il ve ilçedeki kurs türlerini seçerek son başvuru tarihinden önce başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Başvuru şartları nedir?

İşbaşı eğitim programı, Mek/özel politika, Mek/istihdam garantili, Girişimcilik eğitim programı, Mek/istihdam garantisiz, Hükümlü kursu/kurum kaynaklı alanlarında başvurular alınacak.

Meslek olmayan adayların belirtilen iş kollarında meslek edinmeleri için adaylara eğitim desteği sağlanıyor. Adaylar bu sayede meslek sahibi olarak eğitimler ile MEB onaylı sertifikalara sahip olabiliyorlar. Kurslara katılım için her hangi bir ücret alınmadığı gibi eğitim boyunca 30 ile 80 Tl'ye kadar günlük ücret alabiliyorlar. Buna göre adayların sağlık sigortası primi ile hastalık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanıyor. Eğitimler ortalama 80 güne kadar sürüyor. Hafta için pazartesi ile cuma günü aralığında belirlenen programlar doğrultusunda eğitimler sürüyor. Başvuru genel ve özel şartları ilan detaylarından edinebilirsiniz. Gelişmeler işin olsa sitesi üzerinden anında haberdar olabilirsiniz.

İŞİN OLSA