Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü 19 Aralık 2016 tarihli yayınlamış olduğu ilana göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak amaçlı 30 kişilik boş kadro ile Deniz Trafik Operatörü alacak. Alınacak adaylardan KPSS ve YDS puanları aranacak. Ayrıca adayların öğrenim seviyesi Lisans mezunu olmak zorundadır. Puanları yeterli sayılan adaylar Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Sözlü veya yazılı sınava tabii tutulacaktır. 

Başvuruda bulunacak adaylar, Geçerliliği devam eden uzakyol kaptanı yeterlilik belgesine sahip olmak, uzakyok kaptanı olaran en az 1 yıl deneyimli olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından ve Yabancı Dİl Sınavından en az 60 ar puan almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli maaşı almıyor olmak ve Mesleği ile ilgili masrafları kuruluşça karşılanacak yurt içi ve yurt dışı eğitimlere katılacağına, süresi kuruluşça belirlenen asgari 2 yıl çalışma süresine uyacağına, asgari çalışma süresine uymadan istifa, cezai nedenle iş akdi fesh nedenleriyle kuruluştan ayrılması durumunda eğitim masraflarının kanuni faizi ile kendisinden tahsil edileceğine dair "Taahhütname" ve/veya "Yurt Dışına Gönderilen Kamu Personeli ve Yurt İçinde Eğitime Tabi Tutulacak Personeline Mahsus Yüklenme Senedi ve Muteber İmzalı Kefalet Senedini" noter huzurunda imzalamak şartları aranmaktadır.  Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Başvurular Türkiye İş Kurumu tarafından yapılacak olup adaylar başvurularını en geç 28 Aralık 2016 tarihine kadar gerçekleşirmeleri gerekmektedir. AYrıca buraya tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz. İlanın tam metninden bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.