OBM Türkiye Almanya’ya 2019 yılında 10 bin işçi götürecek. Konuyla ilgi açıklama yapan OBM Genel Müdürü Osman Taş, başvuru sürecinden çalışma koşullarına, maaşlardan alınacak işçilerin hangi kadrolarda çalışacağına kadar önemli açıklamalarda bulundu.

İlk etapta 10 bin işçinin Almanya’ya götürüleceğini söyleyen Osman Taş, ilerleyen süreçte sayının artacağını ve bunun ülkemiz ekonomisine önemli katkısı olacağını söyledi. Bunun için OBM AŞ olarak başvuru almaya da başladıklarını söyleyen Taş, birçok meslek grubundan işçi alımı olacağını söyledi.

HANGİ MESLEKLERDEN İŞÇİ ÇALIŞTIRILACAK?

OBM İnsan Kaynakları olarak 2019 yılında Almanya’ya götürülecek 10 bin işçi için hemşire, elektrikçi, havalimanı yer hizmetleri personeli, kamyon şoförü ve kaynakçı meslek dallarından personeller götürülecek. İşçilerin konusunda yılların verdiği tecrübeye güvendiklerini, en çok da kendi milletine güvendiğini dile getiren Genel Müdür Taş, “Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Ancak kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz.” İfadelerini kullandı. Almanya’nın öncelikli talebinin vasıflı işçi olduğunu söyleyen Taş, vasıflı işçilere öncelik vereceklerini ancak vasıfsız işçi de götüreceklerine de değinerek, “Özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz.  Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” dedi.

MAAŞLAR 2 BİN EURO’DAN BAŞLAYACAK

İşçilerin çalışma koşulları hakkında konuşan OBM Genel Müdürü Osman Taş, maaşlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Taş, projenin Türk ekonomisine önemli katkıda bulunacağını ifade ederek Almanya’ya götürecekleri işçilerin maaşlarının kanunen yarısı Türkiye’ye yatacak dedi ve Hemşirelerin 3 bin euro maaşı olacak,  kamyon şoförlerinin de 2 bin 500 euro artı mesaileri olacak. Toplamda 4 bin euro'yu buluyor. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin euro’yu buluyor” ifadelerini kullanarak maaşlar hakkında detaylı bilgi verdi.

“İLK ETAPTA 10 BİN İŞÇİ GÖTÜRECEĞİZ”

Almanya’ya götürülecek işçilerin alımı için başvuruların başladığını ve gerekli bilgileri konsoloslukla paylaştıklarını anlatan Taş, ilk etapta 10 bin işçi götüreceklerini söyledi. Sürecin hızlı olmasını beklediklerini ancak başvuru yoğunluğundan dolayı yavaşlık olacağına değinen Taş, başvuru sürecinden adayların kimseye hiçbir ücret ödememesi gerektiğinin altını çizdi.

“DİL EĞİTİMİ VERECEĞİZ VE BARINMAYI BİZ KARŞILAYACAĞIZ”

Almanya’ya götürülmeye hak kazanan işçilerin eğitimleri OSM İnsan Kaynakları tarafından verilecek. Bununla birlikte şirket Almanya’da işçilerin barınma ihtiyaçlarını da kendisi karşılayacak. Hesap açma işlemleri konusunda da işçilere yardımcı olacaklarını söyleyen Taş, “Normalde bu tür işleri Almanya’da kişiler kendisi yapar. Bizim bazı şartlarımız var. Onlardan biri emniyetten temiz kağıdı ve hastaneden sağlık raporu istiyoruz.  Sonrasında evrakları eksiksiz bize getirmelerini talep ediyoruz. Şu an Ankara, İstanbul ve Antalya’da ofislerimiz var. Ama ilerleyen süreç de Eskişehir, İzmir ve Konya’da ofis açmayı planlıyoruz” dedi.

Son olarak Türkiye ekonomisine önemli katkısı olacak proje için başvuruların başladığını söyleyen Taş, 20-45 yaş arası her Türk vatandaşının sağlık engeli olmadığı müddetçe başvuru yapabildiğini dile getirdi.

Almanya’ya işçi olarak nasıl başvurulur? Detaylı bilgileri içeren haberimize ulaşmak için TIKLAYIN