Türkiye'nin işssizlik sorununun arttığı bu günlerde, birçok işçiyi sevindirecek, yüreklerine su serpecek haber Pegasus'dan geldi. Kendi bünyesinde personal alımı yapacağını duyuran hava yolu firması, bu istihdam sayesinde birçok iş arayan kişiyi iş ile buluşturacak. Türkiye'nin havacılık sektörünün baş markalarından biri olan Pegasus Hava Yolları, birçok ülkeye yapmış olduğu ekonomik uçuşlar ile Türkiye üzerinde kendini mal etmiş bir markadır. Türkiye'nin en fazla uçuş yapan markalarından biri olan Pegasus yapmış olduğu personel alım ilanı açıklamasıyla birçok farklı pozsiyonda personel alımı yapacağını açıkladı. 

Başvuru Şartları ve Detayları

Türkiye'nin en önemli havayolu firmalarından biri olan Pegasus Hava Yolları yaptığı açıklamada şu pozisyonlara eleman aradığını açıkladı. Yapılan açıklamada belirtilen pozisyonlar şu şekildedir; " kıdemli bordro uzmanı, akü teknisyeni, mekanik teknisyeni, pegasus pilot adayı, kaptan pilot başvurusu, ıı. pilot başvurusu, A320 SFI başvurusu, öğrenci pilot başvurusu, tecrübeli ve tecrübesiz  kabin memuru başvuruları" olduğu açıklandı. Belirtilen pozisyonların her birinin kendine ait bir başvuru şartları bulunsada Pegasus firmasının bünyesinin alınacak personellere yönelik yapmış olduğu açıklamada belirttiği başvuru şartları şu şekildedir; " 18 yaşından büyük olmak, sağlık probleminin bulunmaması, uzun süreli uçuş probleminin olmaması, ikili ilişkilerinin iyi olması, havacılık sektöründe kariyer hedefi bulunan, adli sicil belgesinin temiz olması ve erkek adaylar için askerliklerinin tamamlanmış olması" istenilen başvuru şartlarındadır. 

Adayların belirtilen genel başvuru şartlarını geçtikten sonra kendi pozisyonları için belirlenen personel alım şartlarını da oldukça dikkatli bir şekilde inceleyip, elemeleri aşması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylarının https://www.flypgs.com/kariyer/pegasus-kariyer Pegasus Hava Yolları resmi internet sayfalarına giderek başvuruda bulunabilirler.